09 Mayıs 2013 05:53

Rüya gibi bir gece

Baharın müjdecisi Hıdırellez, İzmir’de yine büyük bir coşkuyla kutlandı. Kutlamalar geç saatlere kadar sürdü. Kentin birçok noktasında sokaklara çıkan, sahile inen vatandaşlar yaktıkları ateşlerin üzerlerinden atladı ve müziklerle eğlendi. Özellikle Roman vatandaşların yoğun katılım gösterdiği kutlamalar

Rüya gibi bir gece
Paylaş

DİLEK FENERLERİ SALINDI

İzmir’de yapılan kutlamaların bir merkezi Gündoğdu Meydanı oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesinin Gündoğdu Meydanı’nda düzenlediği Roman Ateşi Festivali, meydanı dolduran İzmirlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Baharın, gençleşmenin ve yenileşmenin başladığı gün olarak kabul edilen Hıdrellez kutlaması kapsamında, Balkanlar’ın meşhur Virtüözü Ivo Papazov sahne aldı. Dünyaca ünlü sanatçının muhteşem performansı izleyicileri coştururken, gökyüzüne bırakılan binlerce ışıklı balon, İzmir semalarını ateş böcekleri gibi aydınlattı.

İzmirliler de bu coşkuya hazırladıkları dilek fenerlerini gökyüzüne salarak eşlik etti. Hıdırellez kutlamalarının diğer bir merkezi ise Roman vatandaşların yaşadığı Sakarya Mahallesi oldu. Konak Belediyesince İsmet Paşa İlköğretim Okulunda düzenlenen şenlik de coşkulu ve renkli gerçekleşti. Hıdırellez gecesi gerçekleştirilen şenlik klavye ve davul eşliğinde roman havalarıyla başladı.  Ceyhun Saraç’ın söylediği şarkılarla coşan romanlara kadın saz grubu, ritim saz grubu eşlik etti. Yüzlerce kişinin oynadığı gecede davullar eşliğinde göbekler atıldı.


GÜZELBAHÇE’DE HIDIRELLEZ COŞKUSU

GüzelbahçeBelediyesi ile Güzelbahçe Yaygın Eğitimi Geliştirme ve Musiki Cemiyeti tarafından düzenlenen Hıdırellez etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Güzelbahçe Yalı Mahallesi’nde yeni yapılan rekreasyon alanında toplanan binlerce Güzelbahçeli, Hıdırellez akşamı yakılan ateşlerin üzerinden atladı. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise yazılan dilekler gül ağacına asıldı. Şişelere konulan dilekler ise denize atıldı.  Yakılan dilek balonları gökyüzüne uçuruldu.

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'deki siyahilerin bitmeyen çilesi

SONRAKİ HABER

Kârlar artarken ücretler eriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...