06 Mayıs 2013 14:49

Tarsus'ta TKP'li gence saldırı

Mersin’in Tarsus ilçesinde Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişlerinin 41. yılı dolayısıyla düzenlenen anma programına katılan TKP’li gençler, anma programının gerçekleştiği alanın yaklaşık 150 metre ilerisinde kimlikleri tespit edilemeyen bir grubun saldırısına uğradı. Olay esnasında yaşanan arbedeyi e

Tarsus'ta TKP'li gence saldırı
Paylaş
Burak Şefkat

Yarenlik Alanı Saat Kulesi önünde gerçekleştirilen anma programına katıldıktan sonra yaya olarak Tarsus Parkı istikametine doğru giden TKP’li gençler, iddiaya göre ülkücü oldukları ifade edilen kalabalık bir grupla karşılaştı. Taraflar arasında henüz bilinmeyen bir sebeple tartışma yaşandı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine olay yerine gelen polis, havaya ateş açtı.

Kavga esnasında başına aldığı darbeler neticesinde kaşı açılan ve kanlar içinde kalan TKP üyesi Tayfun Bağcı, Tarsus 70. Yıl Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. 1 kişinin gözaltına alındığı olay sonrasında polis çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, olaya ilgili soruşturma başlatıldı. Olayı duyan demokratik kitle örgütleri, olayın aydınlığa kavuşturulması için girişimlerde bulundular. (Tarsus/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Denizlerce çoğalarak Dolmabahçe'ye yürüdüler

SONRAKİ HABER

‘Kentsel Dönüşüm’ rantı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...