07 Mayıs 2013 09:48

Denizlerce çoğalarak Dolmabahçe'ye yürüdüler

Devrimci gençlik önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişlerinin 41. yılında, Emek Gençliği’nin Dolmabahçe’ye yaptığı kitlesel yürüyüşle anıldı.Taksim’de AKM önünde toplanarak Denizlerin ABD'nin 6. Filo askerlerini denize döktüğü Dolmabahçe’ye yü

Denizlerce çoğalarak Dolmabahçe'ye yürüdüler
Paylaş

Taksim’de AKM önünde toplanarak Denizlerin ABD'nin 6. Filo askerlerini denize döktüğü Dolmabahçe’ye yürüyen gençler, Denizlerin mücadelesini yükselteceklerini birkez daha dile getirdil

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı yürüyüş boyunca sık sık “Yusuf, Hüseyin, Deniz sürüyor sürecek mücadelemiz”, "Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm", "Denizlerden Erdal'a gençlik emeğin saflarında" ve “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları atıldı.
 
Pankartlarda ise barış ve emperyalizme karşı ortak mücadele çağrısı vardı.
 
DENİZLER YOL GÖSTERİYOR
 
Dolmabahçe’de ilk olarak konuşan Emek Gençliği Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Eren Yurt, alanlara Denizlerin yasını tutmak için değil, taleplerini dile getirmek ve Denizlerin mücadele bayrağını daha da yükseltmek için çıktıklarını belirtti.
 
Denizlerin 41 yıl önce söylediği sözlerin kendilerine bugün de yol gösterdiğini aktaran Yurt, liselerde, üniversitelerde ve atölyelerde verecekleri mücadele ile Denizlerin sosyalizm idealini gerçekleştireceklerini vurguladı. 
 
Yurt, kışlada intihar ettiği öne sürülen Emek Partisi Darıca ilçe yöneticisi Mazlum Aksu'yu da unutmadıklarını söyledi.
 
GÜRKAN: BARIŞI SAVUNACAĞIZ
 
Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan da halkları, gençleri ve işçi sınıfını savaş bataklığına sürüklemek isteyenlere karşı inadına barışı savunmanın en güncel gorevleri olduğunu belirtti. Gürkan, iktidardakilerin işçi ve emekçilerin gücünden korktuğunu belirtirken bunun en yakın örneğini 1 Mayıs'ta gördüklerini belirtti. İşçi ve emekçilere sokağı yasaklamak isteyenlerin başarılı olamayacağını söyleyen Gürkan, işçi sınıfı iktidarını kurana kadar mücadelelerinin devam edeceğini söyledi.
 
 
KÖZ: YEPYENİ BİR YERYÜZÜ DÜŞÜNÜ HİÇ KAYBETMEDİLER
 
Selma Gürkan'dan sonra konuşan Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) Başkanı Mustafa Köz de hayatını kaybeden üç karanfilin yepyeni bir yeryüzü düşünü hiç kaybetmediğini belirtirken inanç ve kararlılıklarıyla bugün bu alanda olduklarını vurguladı. Köz, Bertholt Brecht'in şiirlerinden alıntı yaparak savaş isteyenlerin sadece bir avuç toprak elde edeceğini ama kendilerinin tüm dünyadaki toprakları istediğini aktardı.
 
 
İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel ise hak talep eden gençlere, emekçilere dün olduğu gibi bugün de saldırıldığını belirtti.

Tüzel, Denizlerin ideali olan işçi sınıfı iktidarını mutlaka kuracaklarini vurguladı.

Tüzel, Kürt halkına düşman tavırlar sergileyerek Denizleri istismar edenleri de eleştirdi ve “Denizlerin gerçek yoldaşları bugün burada olanlardır” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)
 

 
POLİS YİNE TERÖR ESTİRDİ
 
Başbakan’ın Taksim’e yasak koymasının ardından bugün de Denizleri anmak isteyen birçok siyasi örgüt ve gençlik grubuna polis gaz bombalarıyla saldırdı.
 
Galatasaray Lisesi önünde toplanarak Dolmabahçe'ye yürümek isteyen Halkların Demokratik Kongresi Gençliği, Öğrenci Kolektifi ve Gençlik Muhalefeti üyesi gençlere de polis müdahale etti.
 
BDP Milletvekili Sebehat Tuncel'in de aralarında olduğu kitleye onlarca gaz bombası atıldı, tazyikli su ve coplarla saldırıldı. Gençler polis müdahalesine rağmen ara sokaklarda tekrar toplanarak Dolmabahçe’ye yürümeyi başardı.
 
ÖNCEKİ HABER

Üç Fidan Türkiye'nin her yerinde anılıyor

SONRAKİ HABER

Tarsus'ta TKP'li gence saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa