06 Mayıs 2013 07:22

Hava-İş’e işten çıkarma tehdidi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’dan, 15 Mayıs’ta THY ve bağlı işyerlerinde greve çıkacaklarını duyuran Hava-İş Sendikası’nı işten çıkarma ile tehdit etti.Bakan Yıldırım, NTV’de yaptığı açıklamada, 3. havalimanı ihalesi ile ilgili soruları cevaplarken Hava-İş’in 15 Mayıs’ta ya

Hava-İş’e işten çıkarma tehdidi
Paylaş

Bakan Yıldırım, NTV’de yaptığı açıklamada, 3. havalimanı ihalesi ile ilgili soruları cevaplarken Hava-İş’in 15 Mayıs’ta yapacağı greve de değindi.

THY’nin iç işleyişine karışmadıklarını öne süren Yıldırım, “Karışsak bu kadar gelişmez herhalde. Bırakalım işlerini yapsınlar. 10 yıllık süreye baktığımızda da iyi iş yaptılar. Dünyanın en çok yerine uçan havayolu şirketi haline geldiler. Bayrağımızı dalgalandıran bir şirket oldu. Buna sahip çıkmamız lazım. Sendikaların daha sorumlu davranması lazım. Greve gittiniz ne olacak? Başka havayolu şirketleri sizin elinizdekileri alacak. Ondan sonra daha çok işçi çıkarmak zorunda kalınacak. Bu şirket hepimizin şirketi, ona en başta çalışanların sahip çıkması gerekir. Hâlâ anlaşma yolu vardır” diye konuştu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Taksim'de gözaltına alınan 8 kişi savcılığa sevkedildi

SONRAKİ HABER

İşçi servisi çöp kamyonu ile çarpıştı: 3 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...