05 Mayıs 2013 16:05

Galatasaray 19. kez şampiyon

Spor Toto Süper Lig'de 2012 - 2013 sezonunun şampiyonu Galatasaray oldu. Süper Lig'in 32. haftasında konuk ettiği Sivasspor'u 4 - 2 mağlup eden sarı - kırmızılı ekip ligin bitimine 2 hafta kala 19. şampiyonluğunu resmen ilan etti.Türk Telekom Arena Stadı'nda oynanan maça sarı - kırmızılı taraftarlar büyük ilgi gösterirk

Galatasaray 19. kez şampiyon
Paylaş


Türk Telekom Arena Stadı'nda oynanan maça sarı - kırmızılı taraftarlar büyük ilgi gösterirken maçın bitiş düdüğü ile birlikte de büyük sevinç yaşadılar. Galatasaray'a galibiyeti ve şampiyonluğu getiren golleri 8 ve 60. dakikalarda Selçuk İnan, 53 ve 75. dakikalarda da Burak Yılmaz kaydetti. Sivasspor'un gollerini ise 80. dakikada Kadir Bekmezci ve 90+3. dakikada Cihan attı.

İSTANBUL BBSK - FENERBAHÇE: 2 - 0

Bu arada Süper Lig'de kalma mücadelesi veren İstanbul BBSK, Fenerbahçe'yi konuk etti. İstanbul BBSK, 36. dakikada Ömer Can Sokullu ve 90+1. dakikada Mehmet Topuz'un kendi kalesine attığı golle Fenerbahçe'yi 2 - 0 mağlup etti.

Bu sonuçla İstanbul BBSK ligde kalma umutlarını son iki haftaya taşırken, Fenerbahçe ise Galatasaray'ın Sivasspor'u mağlup etmesiyle şampiyonluk şansını matematiksel olarak da bitirdi.

32. hafta geride kaldığında Galatasaray'ın 68, Fenerbahçe'nin ise 58 puanı bulunuyor. 3. sıradaki Beşiktaş ise 55 puanda.

Kümede kalma mücadelesinde ise 36 puanlı Akhisar 16. yine 36 puanlı İBBSK 15. sırada bulunuyor. Mersin İdman Yurdu ve Orduspor'un küme düşmesi ise kesin.

Haftanın diğer sonuçlarıysa şöyle: Karabükspor-Gaziantepspor 0-2 * Mersin İdman Yurdu-Elazığspor 0-2 * Antalyaspor-Akhisar Belediye Gençlik 4-3 * Eskişehirspor-Beşiktaş 1-2 * Kayserispor-Trabzonspor 2-1 * Orduspor-Bursaspor 2-4 * Gençlerbirliği-Kasımpaşaspor 0-0 (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Denizler ırkçıların korkuluğu değildir

SONRAKİ HABER

Ölümün öldüremediği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...