05 Mayıs 2013 12:29

Taksim'e ayak basana polis saldırıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Belki yarın Taksim miting alanı olamayacak” açıklamalarından sonra, Taksim’de yapılan gösteri, yürüyüş ve basın açıklamaları yasaklanmaya ve polis saldırısına uğramaya başladı.Dün Dersim Katliamı'nı ananlara ve 1 Mayıs saldırısında yaralanan Dilan Alp'e destek ey

Taksim'e ayak basana polis saldırıyor
Paylaş

Dün Dersim Katliamı'nı ananlara ve 1 Mayıs saldırısında yaralanan Dilan Alp'e destek eylemine polis saldırmıştı. Bugün de Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idam edilişinin yıl dönümünde alanlara çıkan 2 ayrı gruba müdahale edildi.

Önce TKP'li öğrencilere saldıran polis daha sonra da Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu'nu (BDSP) hedef aldı.

Polis barikatını aşan TKP'li Öğrenciler Taksim Meydanı'na çıkarak yürüyüşlerini tamamladı ve bir basın açıklaması yaptı.

Polis daha sonra da BDSP'li grubu  çembere alarak saldırdı. DİHA'nın haberine göre biber gazı da kullanan polis, Galatasaray Lisesi'nin yanındaki Yeni Çarşı Sokağı'na kadar grubu copladı. Polisin gözaltına aldığı kişileri de copladığı görülürken, haber takibi yapan ANF ve BirGün Muhabiri Zeynep Kuray ve DİHA Muhabirleri Rojda Korkmaz ve Sevdiye Ergürbüz'ü de gözaltına almak istedi.

BASIN EMEKÇİLERİNE DARP!

Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabirleri Rojda Korkmaz ve Sevdiye Ergürbüz de polisin şiddetine maruz kaldı.

Korkmaz’ın etrafını saran polisler Korkmaz’ı gözaltına almaya çalıştı. Korkmaz’ın gazeteci olduğunu belirtmesine ve kimliğini göstermesine rağmen gözaltı işlemi yapan polis, kameraya el koymaya çalıştı. Kamerasını vermeyen Korkmaz'ın elleri arkadan kelepçelendi. Buna rağmen kamerasını teslim etmeyen Korkmaz, “Özgür basın susturulamaz” sloganı attı.

Bunun üzerine Korkmaz’ın suratına tokat atan polis, Korkmaz'ı yerde sürükleyerek polis otobüsüne götürdü. Polisin uygulamasına tepki gösteren diğer DİHA muhabiri Sevdiye Ergürbüz de gözaltına alındı. Otobüsün içinde bir süre bekletilen DİHA muhabirleri gazeteci olduklarını belirtmelerine rağmen içeride tutulmaya devam edildi ve polisin küfür ve hakaretlerine maruz kaldı. Bu esnada emekçileri de dışarıda slogan atarak, gözaltına alınan gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi.

Bir süre sonra GBT kontrolleri yapılan DİHA muhabirleri serbest bırakıldı. Kendilerini darp eden polisin kimliğinin tespit edilmesini talep eden DİHA muhabirlerine bağıran bir polis amiri, “Gidin nereye şikayet ediyorsanız oraya şikayet edin” şeklinde tepki gösterdi.

DİHA muhabirleri ile birlikte gözaltına alınan ANF muhabiri Zeynep Kuray ve BDSP üyesi 2 kişi daha serbest bırakıldı.

Öte yandan Galatasaray Meydanı’ndan Ömer Hayyam’a kadar grubu kovalayan çevik kuvvet polislerinin 5 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yaşama öykünmenin sonuçları

SONRAKİ HABER

Metin Oktay ruhuyla

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...