5 Temmuz 2025 20:59

"O sandık gelecek ve halk hesap soracak"

CHP'nin 'Cumartesi Mitingleri' bugün Amasya'da gerçekleşti. Mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "AKP devleti ele geçirmiş kibirlilerin partisidir" dedi.

Amasya — CHP'nin cumartesi günleri düzenlediği mitingler bu hafta Amasya'da gerçekleşiyor. Sabah CHP'li belediyelere dönük gerçekleşen operasyonun ardından iptal edilmeyen mitingde CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuşuyor. Mitingde Amasya halkının sorunlarına dikkat çeken Özel, "O sandık gelecek ve siz hesap soracaksınız" dedi. Mitingde "Hükümet istifa", "Erdoğan istifa" sloganları atıldı.

Özel'in konuşmasından öne çıkan ifadeler şöyle:

"Bugün sabah bir kara güne uyandık. Bugün aynı İstanbul gibi iradesi gasp edilmeye çalışılan, iradesine darbe yapılmaya çalışılan şehirler var. Bu muhteşem mitingi sadece Amasya Meydanı değil tıklım tıklım meydanlarıyla, Adıyaman, Adana, Antalya izliyor. Biriz, birlikteyiz dayanışma içindeyiz. 1963 ve 1977 seçimlerinden sonra Amasya'yı tam 47 yıl sonra Turgay Sevindi kardeşimin kazanmasının mutluluğu içindeyim kendisini kutluyorum. Gümüşhacıköy'ü üçüncü kez kazanan Zehra Özyol'a, Merzifon'u üçüncü kez kazanan Alp Kargı'ya ve Taşova'yı aynı Amasya gibi 47 yıl sonra kazanan Ömer Özalp'e teşekkür ediyorum. Bu başarıların gelmesinde emek veren örgütümüz adına İl Başkanımız İlker Küp'e teşekkür ediyorum. Amasya'nın sorunlarını meclis kürsüsünden her bulduğu fırsatta anlatan Reşat Karagöz kardeşimi yürekten kutluyorum."

"Nisan ayında zirai don yaşandı. Amasya bu dondan çok yönlü etkilenen bir ilimiz. Amasya'da, elmadan kiraza, pancardan patatese büyük kayıp yaşandı. O hafta Reşat Başkan bu sorunu dile getirdi. Tarımdan sorumlu milletvekillerimiz dile getirdi. Bahçelerinize gelindi. Ziyaretler yapıldı. Yaklaşık zarar tespiti yapıldı. 4,5 milyara ihtiyaç var. 4,5 milyar lira kaynak aktarılırsa Amasya'daki elma, pancar, kiraz, patates üreticisinin zararları telafi edilecek. Ancak Sayın Erdoğan çıktı, 'Abartıldığı kadar bir şey yok' dedi. Amasya görmezden gelindi. Amasyalı çiftçi kaderine terk edildi."

"İklim krizi yüzünden Türkiye büyük bir kuraklığa doğru giderken Amasya çaresiz bırakılıyor. Bunun için sandığın gelmesi lazım. Demokrasi sandıkta kimi istiyorsan getirdiğin istemiyorsan götürdüğün bir süreçtir.

"Sandıktan kaçan bir iktidarla karşı karşıyayız"

"Artık milletin gönlünden de gözünden de düşmüş olan bu iktidar toplumsal desteğini, meşruiyetini kaybetti. Milletten korkan, sandıktan kaçan, işçinin, emeklinin, çiftçinin, gencin karşısına çıkamayan yüzüne bakamayan bir iktidarla karşı karşıyayız."

"Tayyip Bey öyle çıkıp ileri geri konuşuyorsun ya tehdit ediyorsun ya üç savcının, üç yalancı şahidin, üç hakimin arkasına sığınıp iktidarda kalmaya çalışıyorsun ya Amasya'ya don vuruyor duymuyorsun ya, emekli açlıktan sürünüyor umrunda değil ya, asgari ücretliyi duymuyorsun ya, al bunu duy; 'Erdoğan istifa.' Amasya'dan bu yükselen milletin sesidir. Biz bu Amasya'da yüzde 7 de aldık, yüzde 23 de aldık. Son seçimlerde millet takdir etti neredeyse iki kişiden birinin oyunu aldık. Belediyeyi kazandık."

"Yargı eliyle dizayn yapmak istiyorlar"

"Amasya Tamimi'nin okunduğu yerde söylüyorum, egemenliği milletten alıp yargıya devretmek isteyenler, yargı eliyle dizayn yapmak isteyenler ve millete kafa tutmak isteyenler var. Millet diyor ki 'İstanbul'u Ekrem yönetecek.' Savcı diyor 'Olmaz'. Millet diyor ki 'Adana'yı Zeydan yönetecek.' Savcı diyor 'Olmaz.' Millet diyor 'Adıyaman'ı Abdurrahman yönetecek.' Savcı diyor 'Olmaz.' Millet diyor 'Antalya'yı Muhittin Böcek yönetecek.' Savcı diyor 'Olmaz.' Buradan o savcıya da onu atayana da, ona siyasi görevleri verene de söylüyorum, patron millettir, millet ne derse o olur."

"İtirafçı dedikleri iftiracı, bizim arkadaşlarımıza attığı yalanın arkasını, kenarını bile dolduramazken diğer taraftan bakın bakalım: Aziz İhsan Aktaş kimlerle çalışıyor? Yargıtay’ın işlerini o yapıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni o yapıyor, Devlet Hava Meydanları’nı, elektrik dağıtım şirketlerini, Türk Hava Yolları’nı, Pamukkale ve Uludağ Üniversitelerini, farklı illerdeki 20 şehir hastanesini, devlet hastanelerini… AK Partili Trabzon, Kocaeli, Kahramanmaraş, Ordu Büyükşehir b-Belediyeleri; Elazığ, Isparta il belediyeleri; Türkiye genelinde 40'tan fazla il belediyesi… AK Parti yönetirken Balıkesir’le Şanlıurfa’yı, şimdi de onlardan aldığımız Afyon’u, Kilis’i, Yozgat’ı, Uşak’ı… AK Parti döneminde bu adam çöplerini topluyor, hizmetinin ihalesini hep o kazanıyor. Bizimkilerden ihale aldı diye hepsini içeri atıyorlar. Ama bu kurumlardan birinin yöneticisini, AK Partili belediyelerde sormuyorlar." 

"Bir avuç insan ülkeyi vesayetle yönetmek istiyor"

"Sayın Erdoğan’a söyleyeyim: apırsan da köpürsen de, çıldırsan da, çatlasan da milletin dediği olacak. Sen gideceksin, Ekrem İmamoğlu gelecek."

"Türkiye’nin gözünün içine baka baka söylüyorum; tek bir delil yoktur, iftira çoktur, arkadaşlarımız masumdur. Tarih bizi haklı çıkaracak. Biz temiziz, siz yalancısınız, iftiracısınız. Biz sonuna kadar arkadaşlarımızın yanındayız. Şunun için söylüyorum; Türkiye bir yol ayrımındadır. Sadece muhalefet değil, tüm siyaset tehdit altındadır. Bir avuç insan bu ülkeyi vesayetle yönetmek istiyor." 

"Bir siyasi partinin ya da hareketin demokrat olup olmadığı, kazandığı gece değil, kaybettiği gece anlaşılır. Burada kazanınca övünen ama kaybedince millete kafa tutanlara demokrat denmez; onlara hazımsız denir. 50 sene kaybetmişiz, 50 sene 'öf' dememişiz, 50 sene kaybetmişiz ama millete bir şey dememişiz. Ama çatlasanız da patlasanız da artık millet 31 Mart'ta kararını vermiş, bugüne kadar da getirmiş."

(Politika Servisi)
10 Temmuz 2025 12:47

Osimhen’in Galatasaray’a gelişi ‘uçak bileti’ne kaldı

Galatasaray 2. Başkanı Metin Öztürk, Osimhen transferiyle ilgili, “Gerekli teklifleri Napoli'ye yaptık. Bu iş 48 saat içinde çözülür” diyerek transferin tamamlanmasının an meselesi olduğunu duyurdu.

Osimhen’in Galatasaray’a gelişi ‘uçak bileti’ne kaldı

Fotoğraf: DHA

Merve Tur
[email protected]


İçerik yükleniyor...

10 Temmuz 2025 16:44

Harb-İş: Bu yürüyüş emekçilerin ortak sesidir

KÇP sürecinde Ankara’ya yürüyen Harb-İş üyeleri, “Bu yürüyüş emeğin ve adaletin sesi. Haklarımızı alana kadar durmayacağız” diyerek kararlılık mesajı verdi.

10 Temmuz 2025 17:58

İstismar sanığı öğretmen "ailelerinize söylerseniz sonunuz Narin gibi olur" demiş

Kocaeli bir okulda, 6 çocuğa yönelik istismar nedeniyle tutuklanan öğretmen M.A. ilk kez hâkim karşısına çıktı.

İstismar sanığı öğretmen

Fotoğraf: MA

İçerik yükleniyor...

(DHA)
10 Temmuz 2025 21:08

İzmir’de siyasi partilerden işten atmalara karşı ortak çağrı: İzBB’de işçi kıyımına karşı mücadeleyi büyütelim

EMEP, DEM Parti, TİP, Halkevleri, SOL Parti ve TKH, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde işten atmalara karşı ortak açıklama yaptı: “İşçilerin değil, sermaye yanlısı politikaların hesabı sorulmalı."

İzmir’de siyasi partilerden işten atmalara karşı ortak çağrı: İzBB’de işçi kıyımına karşı mücadeleyi büyütelim

Fotoğraf: Eda Aktaş/Evrensel

Özer Akdemir
[email protected]


İçerik yükleniyor...

10 Temmuz 2025 18:58

Danıştay mahalleliyi haklı buldu: Harmandalı çöp tesisi kapatılacak

İzmir’in Çiğli ilçesindeki Harmandalı çöp depolama tesisinin kapatılması için açılan davada Danıştay, mahalleliyi haklı buldu.

Danıştay mahalleliyi haklı buldu: Harmandalı çöp tesisi kapatılacak

Fotoğraf: DHA

İçerik yükleniyor...

(AA)
10 Temmuz 2025 19:42

Zeydan Karalar Silivri'den Adana mitinge çağrı yaptı: “Haksızlığa karşı ses verin”

CHP’nin Adana’da düzenleyeceği “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingi öncesi tutuklu Başkan Zeydan Karalar, cezaevinden bir mesaj paylaştı.

Zeydan Karalar Silivri'den Adana mitinge çağrı yaptı: “Haksızlığa karşı ses verin”

Zeydan Karalar | Fotoğraf: ANKA

İçerik yükleniyor...

(Politika Servisi)

Evrensel'i Takip Et