5 Temmuz 2025 20:26

Adıyamanlılar Tutdere’nin gözaltına alınmasına tepkili: "Depremde her zaman yanımızdaydı"

Yerel seçimlerde yıllardır AKP yönetimindeki Adıyaman Belediyesi’ni kazanan CHP’li Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere'nin gözaltına alınmasına halk tepkili. 

Adıyamanlılar Tutdere’nin gözaltına alınmasına tepkili:

Fotoğraf: Ali Gazel/AA

Adıyamanlılar, Belediyesi Başkanı Abdurrahman Tutdere'nin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Bir vatandaş, " Depremde her zaman yanımızda olan dürüst, ilkeli, dürüst bir insandır" dedi.

Bir başka yurttaş ise Tutdere'yi hazmedemediklerini düşündüğünü ifade ederek "Başkanımız dürüstçe çalışıyor. Herhangi bir yanlışının olacağını düşünmüyorum" diye konuştu.

Siyasetçinin gözaltına alınmasının iyi bir şey olmadığını söyleyen bir başka vatandaş, "Çünkü Adıyaman temsil eden bir belediye başkanı. Demek ki AK Parti burada bir şeyler arıyor. Bitirmek istiyor CHP'yi. Başka neden olamaz" dedi.

‘Gelsin dese arkasındayız’

Bir diğer vatandaş ise "Gelsin dese arkasındayız, destekliyoruz kendisini. Yapacak bir şey yok" ifadesini kullandı. Çok üzüldüklerini belirten yurttaş, “Siyasete yakışmaz. Ben gerçekten çok üzüldüm. Böyle bir insan, yüzde 70 oy alan bir kişinin tutuklamasını ben kınıyorum” dedi.

Sabah şok etkisinde uyandıkları belirten bir yurttaş da "Şimdi sesimizi duyurmaya çalışacağız durabildiğimiz yere kadar. Böyle söylenecek hiçbir şey yok çünkü. Tıkandığımız bir süreci yaşıyoruz" diye konuştu.

Sabah haberlerinden Tutdere'nin gözaltına alındığını öğrendiğini söyleyen bir vatandaş şunları söyledi: "Gerçekten duygu seli içindeyim. Zaten İzmir'e üzüldük. Adana'ya ayrı üzüldük. Bütün Türkiye'nin durumuna üzülüyoruz. Ayrıca Adıyaman'da da böyle bir şey olunca memleketimizde tabii ki dayanamıyoruz artık yeter diyerek geldik. Artık tamam tamam tamam." 

31 Mart 2024’te yapılan yerel seçimlerde CHP’li Abdurrahman Tutdere yüzde 49.74 oy almış, en yakın rakibi AKP’li Ziya Polat ise yüzde 27.43’te kalmıştı.

(ANKA)
13 Temmuz 2025 15:04

3 milyon kişinin ehliyeti geçersiz sayılacak: Son gün yaklaşıyor

1 Ağustos’tan itibaren eski ehliyetler geçersiz sayılacak, yeni ehliyetin maliyeti 7 bin 438 TL olacak.

3 milyon kişinin ehliyeti geçersiz sayılacak: Son gün yaklaşıyor

Fotoğraf: Evrensel

İçerik yükleniyor...

(Haber Merkezi)
13 Temmuz 2025 15:53

Jane Austen’ın "Aşk ve Gurur" romanı yeniden sinemada: Başrolde Daisy Edgar-Jones

Normal People dizisiyle çıkış yapan Daisy Edgar-Jones, Jane Austen’ın klasikleşmiş romanından uyarlanacak yeni filmde Elinor Dashwood’a hayat verecek.

Jane Austen’ın
13 Temmuz 2025 12:22

DEM Parti'den Zilan Katliamı'nın 95. yılında yüzleşme çağrısı

DEM Parti, 1930 yılında Van'ın Zilan Vadisi’nde yaşanan katliamın yıldönümünde resmî yüzleşme ve adalet çağrısı yaptı.

DEM Parti'den Zilan Katliamı'nın 95. yılında yüzleşme çağrısı

Fotoğraf: MA

Dilan Temiz
[email protected]


İçerik yükleniyor...

13 Temmuz 2025 14:57

Ekrem İmamoğlu, temmuz ayı kira zam oranına tepki gösterdi

Temmuz ayı kira artış oranının yüzde 43,23 olmasına tepki gösteren tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, " Milletimiz barınma hakkını söke söke alacak" dedi.

Ekrem İmamoğlu, temmuz ayı kira zam oranına tepki gösterdi

Fotoğraf: CHP

İçerik yükleniyor...

(Ekonomi Servisi)
13 Temmuz 2025 11:43

İstanbul’da 15 Temmuz’da toplu ulaşım ücretsiz

15 Temmuz’da İstanbul’da toplu ulaşım ücretsiz olacak. Uygulama, kişiselleştirilmiş İstanbulkart ile tüm toplu ulaşım araçlarında geçerli olacak.

İstanbul’da 15 Temmuz’da toplu ulaşım ücretsiz

Fotoğraf: ANKA

İçerik yükleniyor...

(Haber Merkezi)

Evrensel'i Takip Et