05 Mayıs 2013 10:18

‘Emek düşmanı AKP!’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Taksim’de 1 Mayıs’ı kutlamak isteyen emekçilere yönelik saldırıların AKP Hükümetinin emek düşmanı olduğunu ortaya koyduğunu belirtti.On yılı aşan iktidarı döneminde çalışma yaşamına yönelik düzenlemeleriyle adeta bir “kölelik düzeni” yaratmaya ç

‘Emek düşmanı AKP!’
Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Taksim’de 1 Mayıs’ı kutlamak isteyen emekçilere yönelik saldırıların AKP Hükümetinin emek düşmanı olduğunu ortaya koyduğunu belirtti.
On yılı aşan iktidarı döneminde çalışma yaşamına yönelik düzenlemeleriyle adeta bir “kölelik düzeni” yaratmaya çalışan AKP döneminde emek kesiminin “üvey evlat” muamelesi gördüğünü ifade eden Oran, AKP’nin küresel karteller ve palazlandırdığı yandaş sermaye grupları için örgütsüz bir çalışan kesimi ve “ucuz işçilik cenneti” yaratmaya çalıştığını dile getirdi.

GREVLER ERTELENDİ

AKP döneminde büyük ölçekli grevlerin önemli bir bölümünün ertelendiğini vurgulayan Oran, grev dışı direniş ve eylemlerin ise bizzat Başbakan tarafından ağır ifadelerle eleştirildiğini belirtti.
Sendikalı olmak isteyen işçilere birçok engel çıkarıldığını dile getiren Oran, şunları kaydetti: “Yapılan düzenlemelerle toplam 92 sendikadan 43’ü işkolu barajını aşarken 49 sendika işkolu barajını aşamadı”
Oran, sendikasızlaştırmayı yaygınlaştıran AKP’nin buna paralel biçimde taşeron işçi çalıştırma uygulamasını ise patlattığını ifade etti. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Otomotiv ihracında rekor artış

SONRAKİ HABER

Engelsiz aslanlar 4.kez şampiyon

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...