06 Mayıs 2011 10:31

Konvoya saldırıyı HPG üstlendi

HPG, Kastamonu-Ankara yolunda düzenlenen ve bir polisin ölümüyle sonuçlanan eylemi üstlendi. HPG, eylemdeki hedefin halka “terör” uygulayan polis olduğunu belirtti.ANF’nin haberine göre; HPG Basın İrtibat Merkezi yaptığı açıklamada, Ilgaz Dağı eteklerinde gerçekleşen eylemi üstlendiklerini duyurdu. Hab

Konvoya saldırıyı HPG üstlendi
Paylaş

HPG, Kastamonu-Ankara yolunda düzenlenen ve bir polisin ölümüyle sonuçlanan eylemi üstlendi. HPG, eylemdeki hedefin halka “terör” uygulayan polis olduğunu belirtti.

ANF’nin haberine göre; HPG Basın İrtibat Merkezi yaptığı açıklamada, Ilgaz Dağı eteklerinde gerçekleşen eylemi üstlendiklerini duyurdu. Haberde şu bilgilere yer verildi; “4 Mayıs günü saat 17.15’te Kastamonu- Ankara karayolunun 25’inci kilometresinde Ilgaz Dağı eteklerine hareket halindeki bir konvoyda buluna polis aracına yönelik olarak gerillalarımız tarafından halka yönelik uygulanan polis terörüne yönelik bir misilleme eylemi gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen eylem sonucunda bir polis gerillalarımız tarafından öldürülürken bir poliste yaralanmıştır.” ANF aynı haberde HPG AnakarargahKomutanlığı’nın bir açıklamasına da yer verdi. Bu açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Dersim Sahamızın Karadeniz eyaletinde bulunan birimlerimiz 4 Mayıs günü Kastamonu’da seyir halindeki polis aracına yönelik olarak bir eylem gerçekleştirilmiştir. Karadeniz eyaletinde bir çok birimimiz bulunmaktadır. Burada Kemal Pir eylem timimiz tarafından gerçekleştirilen eylem, sadece polislere yönelik olarak gerçekleştirilen bir eylemdir. Ne sivillere, ne de başbakana yönelik olarak herhangi bir girişimimiz olmamıştır. Bu eylem Kürdistan’da zulüm uygulayan AKP polislerini geri çekmesi için bir mesajdır. Bilindiği üzere son süreçte polislerin Kürt halkına yönelik çok sert müdahaleleri olmuştur. Halk Savunma Güçleri olarak halka yapılan saldırılara kayıtsız kalmayacağımız ve halka saldıranlara karşı misilleme hakkımızı kullanacağımız halkımız ve kamuoyunu tarafından bilinmelidir.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Halkın seçim bildirgesi açıklandı

SONRAKİ HABER

Bölge’de OHAL var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...