06 Mayıs 2011 09:03

Deride anlaşma sağlandı

DERİ-İŞ Sendikası ile Türkiye Deri Sanayi İşverenleri Sendikası arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sonuçlandı. 1 Mart 2011-28 Şubat 2013 dönemini kapsayan TİS çerçevesinde ücretlere uygulanacak birinci yıl ortalama zam oranı yüzde 12.20 olarak gerçekleşti.Sözleşmenin ikinci yılında ise &

Deride anlaşma sağlandı
Paylaş

DERİ-İŞ Sendikası ile Türkiye Deri Sanayi İşverenleri Sendikası arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sonuçlandı. 1 Mart 2011-28 Şubat 2013 dönemini kapsayan TİS çerçevesinde ücretlere uygulanacak birinci yıl ortalama zam oranı yüzde 12.20 olarak gerçekleşti.

Sözleşmenin ikinci yılında ise ücretlerde enflasyon artı 1.5 puan zam yapılması kararlaştırıldı.

Deri-İş’ten yapılan açıklamada, bin işçiyi kapsayan TİS görüşmelerinde patronların enflasyon oranında zam teklifinde bulunduğu belirtilerek, “Ancak sendikamız bu teklifi kabul etmeyerek eylem sürecini başlatma kararı aldı. Bunun üzerine 28 Nisan 2011 günü Tuzla’da binden fazla işçi sabah 2 saat işe geç başlayarak işverenlere uyarıda bulundular. Eylem sürecinin başlaması sonrası, TİS sürecinde kararlı ve örgütlü duruşumuz sonucu anlaşma sağlandı. 5 Mayıs 2011 tarihinde yapılan görüşme sonucunda; 29 TL’nin altında bulunan ücretler 29 TL’ye çıkarılarak tüm yevmiyelere seyyanen 5 TL zam yapıldı. Böylece ücretlerde birinci yıl ortalama zam oranı yüzde 12.20 olarak gerçekleşti. Sözleşmenin ikinci yılında ise ücretlerde enflasyon artı 1.5 puan zam yapılması kararlaştırıldı” denildi.

SOSYAL YARDIM

Açıklamada, erzak, izin dönüş, bayram parası, yemek yardımı, yıpranma, tahsil yardımı, çocuk yardımı, doğum, evlenme, ölüm yardımı, iş kazası meslek hastalığı, askerlik gibi sosyal yardımlarda ise birinci yıl ortalama zammın yüzde 16.53 olarak gerçekleştiği ifade edildi. Açıklamaya göre ikinci yıl enflasyon artı 1 puan zam yapılması kararlaştırıldı.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Madencilerin TİS görüşmeleri sürüyor

SONRAKİ HABER

Kürt işçiler dert küpü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa