06 Mayıs 2011 09:00

Saybolt işçilerine destek ziyareti

PETROL-İŞ Sendikası üyesi Saybolt işçilerinin grevi 3. gününde. Türk-İş Ege Bölge Temsilciliği, Türk-İş’e bağlı sendikaların şube başkanları, KESK’e bağlı sendikaların Aliağa Temsilcileri ve Genel-İş Aliağa temsilcileri, grevdeki işçilere destek ziyaretinde bulundu.Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’u

Saybolt işçilerine destek ziyareti
Paylaş

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’un da bulunduğu ziyarete Basın-İş, Tez Koop-İş, Deri-İş, Tümtis, Tek Gıda-İş, Hava-İş, Teksif İzmir şube başkanı ve yöneticileriyle Dersimliler Derneği yöneticileri katıldı. Petkim ve Tüpraş işçileri ile Aliağa belediyesi taşeron işçileri de kitlesel bir şekilde grev alanına geldi. İşçiler grev alanına girerken, “Birleşen işçi asla yenilmez”, “Saybolt işçisi yalnız değildir”, “Gemileri yaktık geri dönüş yok” sloganları attı. Aliağa Belediyesi taşeron işçileri, “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganı ile karşılandı.

BİRLEŞMEKTEN BAŞKA ŞANSIMIZ YOK

Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı İsmail Doğan, desteğe gelenlere teşekkür ederek, “Biliyoruz ki bugünkü ziyaretten sonra da şubelerimiz olanca güçleriyle bize destek verecek, yanımızda olacaklardır” dedi. Daha sonra söz alan Türk-İş Ege bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı, uzun zaman sonra ilk defa bir grev deneyimi yaşadıklarını belirterek, “Türkiye sendikal hayatında daha önce, ilk defa örgütlenilen bir işyerinde greve gitme olayı yaşamadık” dedi. Kundakçı, “Başkanımızdan aldığımız bilgiye göre çok az bir fark kalmış, umuyorum ki sendikamızın o talebi de kabul edilir ve bir an önce anlaşma sağlanır. Petrol-İş sendikamız da bu yeteneğe ve güce sahiptir. Bizler de bu süreçte her türlü desteğimizi vereceğiz” dedi.

SEÇİMLERDE İŞÇİLERİN ROLÜ BÜYÜK OLACAK

Yaklaşan seçimlere de değinen Kundakçı, işçilerin yaşam ve çalışma koşularının gün geçtikçe kötüleştiğini, emeğin haklarının gerilediğini söyleyerek, “Karabağlar’da ölen 4 arkadaşımız yaşadığımız en son örnektir” dedi. Yaklaşan seçimlerde bunları da unutmayarak taşeronlaşmaya, işçi sınıfının mücadelesinin önündeki yasakları kaldırmak için, grev hakkının önündeki yasakları kaldırmak için, emeğin haklarını korumak için buna uygun hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ücreti ödenmeyen UMT işçileri iş bıraktı

SONRAKİ HABER

Madencilerin TİS görüşmeleri sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa