19 Haziran 2025 17:44

İsrail ordusu, İran'dan İsrail'e yeni füzelerin fırlatıldığını duyurdu

İsrail ordusu, yaptığı açıklamada İran'dan kısa süre önce İsrail topraklarına doğru yeni füze atışları gerçekleştirildiğini açıkladı. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, atılan füzelerin ardından hava savunma sistemlerinin devreye girdiği belirtildi.

Halkın en kısa sürede sığınaklara geçmesi ve ikinci bir duyuruya kadar bu alanları terk etmemesi istendi. Atılan füzelerin ardından başta Hayfa kenti olmak üzere İsrail'in kuzeyinde sirenler çaldı. İsrail basını, İran'dan düzenlenen son misillemede 10'dan fazla füze atıldığını yazdı.

20’den fazla füze Tel Aviv ve çevresine isabet etti

Bu arada İran'ın, İsrail'in saldırılarına misilleme olarak fırlattığı 20'den fazla füzenin başkent Tel Aviv çevresinde ve güneydeki Necef'te bazı noktalara doğrudan isabet ettiği bildirildi.

İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesi, hava savunma sistemlerinin İran'dan fırlatılan füzeleri önlemeye çalıştığını kaydetti. Haberde, İran'dan İsrail'e 20'den fazla füze fırlatıldığı, füzelerin ülkenin merkezinde ve güneyinde en az 4 noktayı vurduğu belirtildi.

Merkezde başkent Tel Aviv, Ramat Gan ve Holon, güneyde ise Birüssebi (Berşeva) kentlerinde füzelerin bazı binalara doğrudan isabet ettiği, Birüssebi'yi hedef alan füzenin Soroka Hastanesine düştüğü aktarıldı.

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, saat 07.10 sıralarında düzenlenen saldırılarda isabet ihbarları aldıklarını ve bölgelere ulaştıklarını belirtti. Kızıl Davut Yıldızından yapılan yazılı açıklamada, İran'ın füzelerle sabah düzenlediği misilleme saldırısında 3'ü ağır 65 kişinin yaralandığı aktarıldı. Açıklamada, yaralılardan ikisinin durumunun orta derecede olduğu, diğerlerinin de şarapnel veya patlamanın etkisiyle ya da sığınaklara giderken yaralandığı ifade edildi.

Öte yandan İsrail ordusu, sabahki misillemede İran'ın 30 civarında füze attığının tahmin edildiğini kaydetti.

İsrail'de 4'ü ağır, 271 kişi yaralandı

İsrail'in Kanal 12 televizyonuna göre, İran’ın İsrail'e füze saldırıları sonucu yaralanan 4'ü ağır en az 271 kişi ülke genelindeki hastanelere ulaştı.

İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesinin haberinde, İran'dan İsrail'e 20'den fazla füze fırlatıldığı, füzelerin ülkenin merkezinde ve güneyinde en az 4 noktayı vurduğu belirtilmişti.

Merkezde başkent Tel Aviv, Ramat Gan ve Holon, güneyde ise Birüssebi (Berşeva) kentlerinde füzelerin bazı binalara doğrudan isabet ettiği, Birüssebi'yi hedef alan füzenin Soroka Hastanesine düştüğü aktarılmıştı.

Kızıl Davut Yıldızından yapılan yazılı açıklamada, İran'ın füzelerle sabah düzenlediği misilleme saldırısında 3'ü ağır 65 kişinin yaralandığı aktarılmıştı.

(AA)
10 Temmuz 2025 12:20

Portekiz basınında Orkun Kökçü iddiası: Beşiktaş'la anlaşma tamam

Beşiktaş’ın yoğun uğraş verdiği Orkun Kökçü transferi ile ilgili anlaşmanın gerçekleştiği iddia edildi. Kökçü için Beşiktaş’ın 30 milyon avro ödeyeceği öne sürüldü.

Portekiz basınında Orkun Kökçü iddiası: Beşiktaş'la anlaşma tamam

Fotoğraf: AA

İçerik yükleniyor...

(A Bola)
10 Temmuz 2025 18:58

Danıştay mahalleliyi haklı buldu: Harmandalı çöp tesisi kapatılacak

İzmir’in Çiğli ilçesindeki Harmandalı çöp depolama tesisinin kapatılması için açılan davada Danıştay, mahalleliyi haklı buldu.

Danıştay mahalleliyi haklı buldu: Harmandalı çöp tesisi kapatılacak

Fotoğraf: DHA

10 Temmuz 2025 17:58

İstismar sanığı öğretmen "ailelerinize söylerseniz sonunuz Narin gibi olur" demiş

Kocaeli bir okulda, 6 çocuğa yönelik istismar nedeniyle tutuklanan öğretmen M.A. ilk kez hâkim karşısına çıktı.

İstismar sanığı öğretmen

Fotoğraf: MA

İçerik yükleniyor...

(DHA)
10 Temmuz 2025 15:16

Anamur'da köylüler kazandı: İki talan projesi de iptal

Anamur’da taş ocağı kapasite artışı ve jeotermal sondaj kuyusu açma projeleri iptal edildi.

Anamur'da köylüler kazandı: İki talan projesi de iptal

Fotoğraf: MERÇED

İçerik yükleniyor...

(BirGün)
10 Temmuz 2025 16:28

Boğaz’da kaçak yapı temizliği başladı: Baylan Pastanesi'nin eklentisi yıkıldı

İBB, Boğaz hattındaki kaçak yapılara karşı harekete geçti. Bebek’teki tarihi Baylan Pastanesi’nin kaçak eklentisi yıkıldı. Yıkımlar yaz sonuna kadar sürecek.

Boğaz’da kaçak yapı temizliği başladı: Baylan Pastanesi'nin eklentisi yıkıldı

Fotoğraf: ANKA

İçerik yükleniyor...

(Haber Merkezi)
10 Temmuz 2025 20:03

EMEP Dikili İlçe Örgütü’nden Queen işçilerine dayanışma ziyareti

EMEP Dikili İlçe Örgütü, Queen Flowers’ta işten atılan işçilere dayanışma ziyaretinde bulundu: “Queen işçisi yalnız değildir."

EMEP Dikili İlçe Örgütü’nden Queen işçilerine dayanışma ziyareti

Fotoğraf: Evrensel 

İçerik yükleniyor...

(Evrensel)

Evrensel'i Takip Et