16 Haziran 2025 21:25

Levent’te İsrail protestosu: “İran halkı yalnız değildir, direnen halklar kazanacak"

Eylem Nazlıer
[email protected]


Bu akşam saat 19.00’da Levent Metro çıkışından başlayan ve işgal devleti İsrail Konsolosluğu’na yapılan yürüyüş, konsolosluk önünde gerçekleştirilen basın açıklamasıyla sona erdi.

Naz Şakar tarafından okunan açıklamada, emperyalizmin Ortadoğu’ya ileri karakol olarak yerleştirdiği Siyonist İsrail’in, bölgedeki emperyalist planları doğrultusunda savaş stratejilerini hayata geçirmeye çalıştığı vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Gazze’de Filistin halkının direnişini kırmak için başlattığı ve hiçbir kural tanımadan sürdürdüğü vahşi saldırılara rağmen, ilan ettiği hedeflerin hiçbirine ulaşamayan emperyalist-Siyonist güçler, bunun kendileri açısından stratejik bir yenilgi anlamına geleceğini fark etmiştir. Bu nedenle saldırılarını İran’a doğru genişleterek bu başarısızlığı telafi etme hamlesine girişmişlerdir. Bölgemizdeki halkların sömürüsü için hiçbir sınır tanımayan emperyalistler, Filistin’de soykırımı sürdürürken İran’a saldırarak yeni bir uluslararası suç işlemektedir.”

Eylem, “İran halkı yalnız değildir!”, “Katil İsrail! İşbirlikçi AKP!”, “Barbarlık yenilecek, direnen halklar kazanacak!”, “Siyonizme geçit yok, İsrail’e boykot!” sloganlarıyla devam etti.

Basın açıklaması şu çağrılarla sona erdi:

“Bugün emperyalistler Siyonizm eliyle Ortadoğu’ya yeniden savaş ve ölümü getirirken, bunu mümkün kılan halkların özgürlük iradesini zincirleyen işbirlikçi devletler ve sermaye sınıfıdır. Emperyalizme ve Siyonizm’e karşı çıkmak, Filistin halkının yanında durmak, bu işbirlikçileri teşhir etmek ve onlara karşı mücadeleyi büyütmekle mümkündür. Bölgemiz halklarına çağrımızdır:

  • Emperyalizmin ve Siyonizm’in saldırılarına karşı saf tutun!
  • Emperyalizmin ve Siyonizm’in sömürü ve savaş politikalarını her yerde reddedin!
  • Halkların birleşik mücadelesini büyütün!”

Eylemciler son olarak “Yıkılsın Siyonist İsrail devleti!”, “Emperyalizm ve Siyonizm yenilecek, direnen halklar kazanacak!” sloganlarıyla eylemlerini tamamladı.

14 Temmuz 2025 04:20

Kâr ederken paylaşmıyorlar, zararın faturasını ödetiyorlar

Metal sektöründe bir de işten çıkarma korkusu yayarak sözleşme dönemini düşük zamlarla atlatmaya çalışıyorlar.

Kâr ederken paylaşmıyorlar, zararın faturasını ödetiyorlar

Arşiv fotoğraf: DHA

Beko BMİ işçisi


İçerik yükleniyor...

14 Temmuz 2025 04:28

Kamu işçileri sefalet zammı karşısında grev istiyor

Ekmek 15 liraya, kiralar iki katına çıktı, ücretler yerinde sayıyor. Kamu işçileri, hükümetin yüzde 17’lik zam teklifine karşı “Bu sefalet zammıdır” diyerek grev çağrısını yükseltiyor.

Kamu işçileri sefalet zammı karşısında grev istiyor

Fotoğraf: Murat Uysal/Evrensel

14 Temmuz 2025 03:45

Filistin halkına en büyük destek ülkelerimizdeki gerici düzeni değiştirmektir

Filistin Halk Kurtuluş Cephesinin Tarihi Genel Sekreteri George Habaş’ın vasiyetini hatırlayalım: “Filistin davasına sunabileceğiniz en iyi şey, gerici, yandaş rejimlerinize karşı mücadele etmektir."

Filistin halkına en büyük destek ülkelerimizdeki gerici düzeni değiştirmektir

Fotoğraf: AA

İçerik yükleniyor...

(Dış Haberler)
14 Temmuz 2025 06:33

Şile Belediyesi'ne yönelik operasyon: Başkan Kabadayı ile birlikte 5 kişi tutuklandı

Şile Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve dün hakimliğe sevk edilen Belediye Başkanı Kabadayı'nın da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı, 1 kişi adli kontrolle serbest.

Şile Belediyesi'ne yönelik operasyon: Başkan Kabadayı ile birlikte 5 kişi tutuklandı

Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı

İçerik yükleniyor...

(DHA)

Evrensel'i Takip Et