14 Haziran 2025 16:03

Rusya ile Ukrayna arasında, bir hafta içinde 4. esir asker takası yapıldı

Rusya ile Ukrayna arasında varılan müzakerelerde varılan anlaşma gereği Rusya ve Ukrayna bir hafta içinde 4. esir takasını gerçekleştirdi. Rusya 1200 Ukrayna askerinin de cenazesini iade etti.

Rusya ile Ukrayna arasında, bir hafta içinde 4. esir asker takası yapıldı

Fotoğraf: AA

Türkiye'nin ev sahipliğinde, bu ay başında İstanbul'da yapılan müzakerelerde varılan anlaşma doğrultusunda, Rusya ile Ukrayna arasında esir askerlerin takası gerçekleştirildi.

Serbest bırakılan Ukraynalı askerler, evlerine dönerek sevdikleriyle buluştu.

Rusya ve Ukrayna bir hafta içinde 4. esir takasını gerçekleştirdi.

Rusya'dan Ukrayna'ya 1200 Ukraynalı asker ve sivilin cenazesi iade edildi

Ukrayna Savaş Esirlerine Muamele Koordinasyon Merkezine ait Telegram hesabından yapılan yazılı açıklamada, İstanbul müzakerelerinde varılan anlaşmalar kapsamında Rusya'nın Ukrayna tarafına 1200 Ukraynalının cenazesini teslim ettiği belirtildi.

Açıklamada, ölen asker ve sivillerin kimliklerinin tespit edilmesi için çalışmaların yapılacağı kaydedildi.

Rus basına açıklamalarda bulunan kaynak ise Rusya'nın İstanbul'da varılan anlaşmalar kapsamında Ukrayna’ya 1200 askerin cesedini teslim ettiğini ancak Ukrayna tarafının Rus asker cesedi vermediğini bildirdi.

Uzlaşmalar sonucu esir takası başlamıştı

2 Haziran'da Türkiye’nin ev sahipliğinde Rusya ile Ukrayna arasında İstanbul'da yapılan müzakereler sonucunda 6 bin Ukrayna askerinin dondurulan cesetlerinin teslimi, ağır hasta ve yaralı askerler ile 25 yaş altındaki esir askerlerin takası konusunda anlaşmalara varılmıştı.

Bu anlaşma gereği, 9 ile 10 ve 12 Haziran tarihlerinde Rusya ile Ukrayna arasında üç aşama olarak 25 yaş altı, ağır hasta ve yaralı askerlerin esir takası gerçekleştirilmişti.

Ukrayna 11 Haziran'da, 1212 Ukraynalı askerin cenazesinin Rusya'dan Ukrayna tarafına teslim edildiğini duyurmuştu. Rusya da buna karşılık Rus Silahlı Kuvvetleri mensubu 27 askerin cenazesinin iade edildiğini açıklamıştı.

Ayrıca Ukrayna tarafı 13 Haziran'da yaptığı açıklamada, Rusya'dan 1200 Ukraynalı asker ve sivilin cenazesini teslim aldıklarını duyurmuştu. Rus haber ajansı TASS'a açıklamalarda bulunan bir kaynak ise Rusya'nın Ukrayna'ya 1200 askerin cenazesini bugün teslim ettiğini, ancak Ukrayna tarafının Rus asker cesedi vermediğini bildirmişti.

(AA)
15 Temmuz 2025 14:49

Bakan Şimşek, AKP'li vekillerin borç yapılandırma talebine karşı çıktı iddiası

AKP'li milletvekillerinin borç yapılandırmalarının artırılmasını istediği, Bakan Mehmet Şimşek'in bu talebe "Ödememe alışkanlığını artırıyor" gerekçesiyle karşı çıktığı iddia edildi.

Bakan Şimşek, AKP'li vekillerin borç yapılandırma talebine karşı çıktı iddiası

Fotoğraf: AA

İçerik yükleniyor...

(Ekonomi Servisi)
15 Temmuz 2025 13:08

Demirtaş: Katkı sunmaya devam edeceğim

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu AİHM kararının ardından Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret etti.

Demirtaş: Katkı sunmaya devam edeceğim

Fotoğraf: QAD-Barış Meydanı (qad.institute)

15 Temmuz 2025 16:08

Voleybolda CEV Şampiyonlar Ligi: Türkiye’yi temsil edecek takımlarının rakipleri belli oldu

Voleybolda Türkiye'yi 2026 CEV Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek takımlarının rakipleri belli oldu.

Voleybolda CEV Şampiyonlar Ligi: Türkiye’yi temsil edecek takımlarının rakipleri belli oldu

Fotoğraf: DHA

İçerik yükleniyor...

(AA)
15 Temmuz 2025 14:14

Bolu'da medikal fabrikasında yangın çıktı

Bolu'da bir medikal fabrikasında çıkan yangına müdahale ediliyor.

Bolu'da medikal fabrikasında yangın çıktı

Temsili görsel | Fotoğraf: DHA

İçerik yükleniyor...

(AA)
15 Temmuz 2025 12:25

ODTÜ işçilerinden iş yerini terk etmeme eylemi

ODTÜ işçileri, iş yerini terk etmeme eyleminde, kamu çerçeve protokolündeki belirsizliği ve hükümetin kamu işçilerini oyalayan tutumunu protesto etti.

ODTÜ işçilerinden iş yerini terk etmeme eylemi

Fotoğraf: Evrensel

Hasan Can Bilici
[email protected]


İçerik yükleniyor...

Evrensel'i Takip Et