12 Haziran 2025 21:09

Palmiye Sitesi davasında savcıdan sanıklar için 22 yıl 6 ay hapis talebi

150 kişinin yaşamını yitirdiği Palmiye Sitesi’nin yıkılmasıyla ilgili davada savcı mütalaasını verdi. Savcı, 3 sanık için üst sınırdan 22 yıl 6’şar ay hapis cezası istedi.

Palmiye Sitesi davasında savcıdan sanıklar için 22 yıl 6 ay hapis talebi

DHA

Maraş’ta 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 150 kişinin yaşamını yitirdiği Palmiye Sitesi’ne ilişkin davada savcı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı, 1’i tutuklu, 1’i firari 3 sanığın “Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 22 yıl 6’şar ay hapisle cezalandırılmasını istedi.

Kahramanmaraş 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dördüncü duruşmasına tutuksuz sanık jeoloji mühendisi Ömer Tarakçıoğlu, taraf avukatları ve hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı. Tutuklu sanık müteahhit Ali Babaoğlu duruşmaya SEGBİS ile bağlanırken, firari müteahhit Hacı Mehmet Ersoy ise katılmadı.

Tanık, önceki ifadesini reddetti

Duruşmada ilk olarak sitenin yapıldığı arsanın sahiplerinden Yüksel Erayman tanık olarak dinlendi. Erayman, daha önce savcılıktaki ifadesinde sitenin Hacı Mehmet Ersoy ve Ali Babaoğlu tarafından yaptırıldığını söylemesine rağmen bu kez önceki beyanını reddetti ve “Yıkılan binalarla bir ilgim yok, binayı Ali Babaoğlu yaptırdı” dedi.

Sanıklardan savunma: Zeminden su çıktı

Tutuklu sanık Ali Babaoğlu savunmasında suçlamaları reddederek tahliyesini istedi. Bilirkişi raporları arasında çelişkiler olduğunu öne süren Babaoğlu, “Yeni bir rapor alınması gerekiyor. Ayrıca dükkanlarda defalarca tadilat yapıldı. Zeminden 2 metre su çıktığını görenler var, bunların da dikkate alınmasını talep ediyorum” dedi.

Tutuksuz sanık Ömer Tarakçıoğlu ise önceki savunmalarını tekrar etti ve ekleyecek bir şey olmadığını söyledi. Hayatını kaybedenlerin yakınları ise sanıkların olası kasttan cezalandırılmasını istedi.

Savcı: Bilinçli taksirle suç sabit

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, dosyadaki bilirkişi raporlarına atıfta bulunarak sanıkların bilinçli taksirle hareket ettiklerinin sabit olduğunu belirtti. Savcı, sanıkların dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davranarak sitenin inşasında kusurlu olduklarını ve depremin yıkıma yol açtığını kaydetti. Bu gerekçeyle her biri için 22 yıl 6’şar ay hapis cezası istedi.

Ayrıca, tutuklu sanık Ali Babaoğlu’nun tutukluluğunun devamını talep eden savcı, tutuksuz sanık Ömer Tarakçıoğlu ile firari sanık Hacı Mehmet Ersoy’un da tutuklanmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklara son savunmalarını yapmaları için duruşmayı 26 Haziran’a erteledi.

(DHA)
10 Temmuz 2025 12:20

Portekiz basınında Orkun Kökçü iddiası: Beşiktaş'la anlaşma tamam

Beşiktaş’ın yoğun uğraş verdiği Orkun Kökçü transferi ile ilgili anlaşmanın gerçekleştiği iddia edildi. Kökçü için Beşiktaş’ın 30 milyon avro ödeyeceği öne sürüldü.

Portekiz basınında Orkun Kökçü iddiası: Beşiktaş'la anlaşma tamam

Fotoğraf: AA

İçerik yükleniyor...

(A Bola)
10 Temmuz 2025 21:23

Dersim’de çeteleşmeye karşı yürüyüş: "Çetelere geçit vermeyeceğiz"

Dersim Emek ve Demokrasi Platformu, son zamanlarda giderek artan çeteleşmeye ve şiddet olaylarına karşı yürüyüş gerçekleştirdi.

10 Temmuz 2025 17:02

Sağlık emekçileri Mersin Şehir Hastanesi önünden seslendi: KÇP’yi taleplerimiz doğrultusunda imzalayın

Mersin Şehir Hastanesi önünde eylem yapan sağlık işçileri, “Artık bıçak kemiği değil, şah damarımıza dayandı” diyerek KÇP’nin talepleri doğrultusunda imzalanmasını istedi.

Sağlık emekçileri Mersin Şehir Hastanesi önünden seslendi: KÇP’yi taleplerimiz doğrultusunda imzalayın

Fotoğraf: Evrensel

İçerik yükleniyor...

(Evrensel)
10 Temmuz 2025 18:17

Emsal teşkil edebilir: Edirne’de mahkemeden proje okul atamalarına yürütmeyi durdurma kararı

Mahkeme, öğretmen atamalarında liyakat, kariyer ve objektif kriterlerin gözetilmediğini belirterek yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Emsal teşkil edebilir: Edirne’de mahkemeden proje okul atamalarına yürütmeyi durdurma kararı

Fotoğraf: Volkan Pekal/Evrensel

İçerik yükleniyor...

(Haber Merkezi)
10 Temmuz 2025 17:11

DEM Parti Milletvekili Çelenk: Emekliler geçinemiyor, yeniden çalışmak zorunda kalıyor

DEM Parti Milletvekili Sevilay Çelenk, milyonlarca emeklinin düşük maaşlar nedeniyle yeniden iş aramak zorunda kaldığını Meclis gündemine taşıdı.

DEM Parti Milletvekili Çelenk: Emekliler geçinemiyor, yeniden çalışmak zorunda kalıyor

Fotoğraf: Gizem İpekçi/Pexels

Zeliha Irmak
[email protected]


İçerik yükleniyor...

10 Temmuz 2025 19:27

“Sherlock” dizisinin yaratıcısı Mark Gatiss’ten açıklama: “Geri dönmenin anlamı yok”

Sherlock’un yaratıcılarından Mark Gatiss, dizinin geri dönüp dönmeyeceğiyle ilgili söylentilere son noktayı koydu: “Yeniden yapmanın anlamı yok.”

“Sherlock” dizisinin yaratıcısı Mark Gatiss’ten açıklama: “Geri dönmenin anlamı yok”

Sherlock Holmes

İçerik yükleniyor...

(Kültür Servisi)

Evrensel'i Takip Et