05 Mayıs 2011 12:26

İzmir Blok adayı Avcı'dan işçilere destek

Emek, Demokrasi Özgürlük Bloku İzmir 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Aadayı Erdal Avcı ve blok bileşenleri dün taşeron sisteme karşı oldukları ve sendikalı olmak istedikleri için eylemde olan işçileri ziyaret etti.İlk olarak, Buca Belediyesi’nde sendikalı olmak istediği için işten atılan, söz verildiği halde işe ge

İzmir Blok adayı Avcı'dan işçilere destek
Paylaş

İlk olarak, Buca Belediyesi’nde sendikalı olmak istediği için işten atılan, söz verildiği halde işe geri alınmayan, CHP İl Binası önünde 112 gündür eylemde olan Batıgül Tunç’u ziyaret eden Avcı, Tunç’a başarılar diledi. Bu eylemde başarılı olması takdirde bireysel ve örgütlü olarak direnenlerin zafer kazanacağını söyleyen Avcı, “Sizi heyecanla takip ediyoruz. Bize düşen bir görev varsa katkı sunmaya hazırız. Emeği savunmak, onun mücadelesini sürdürmek bizim için çok önemli” dedi. BDP İzmir İl Eşbaşkanı Mukaddes Kubilay da, her seçim döneminde vaatlerde bulunan siyasi partilerin pratiklerinin ortada olduğunu dile getirdi. Kubilay, bir kadın olarak da eylemi desteklediğinin altını çizdi. Verilen sözlerin tutulmasını isteyen Batıgül Tunç, “Kılıçdaroğlu, evde yatan işsizlere para verecekmiş ama bir kadın 112 gündür kapısında yatıyor, dediği şeylerle yaptıkları nasıl uyum sağlıyor, ben de bilmiyorum” dedi.

Daha sonra, Konak Belediyesine bağlı Efekent taşeron şirketinde çalışırken sendikalı olmak için 71 gün önce eyleme başlayan işçileri ziyaret eden Avcı ve blok bileşenleri, sloganlarla karşılandı. Avcı, işçilerin haklı mücadelelerini desteklediklerini söyledi. “Güvencesizleştirme, hukuksal olarak hiçbir güvencesi olmayan taşeronlaştırma sistemi bu tip durumları ortaya çıkarıyor” diyen Avcı, “Kamu kuruluşlarında güvencesiz çalıştırma yaygınlaşmış durumda. Kamu alanlarında taşeronu koyarak mevsimlik işçilik, arkasından hizmet alımı biçiminde  iş yaptırmak, ondan sonra iş akdini sonlandırmak vahşi kapitalizmdir” dedi. Her türlü hakaret ve yalanlarla eylemlerinin kırılmaya çalışıldığını belirten işçilerden Abuzer Yılmaz, “Biz diyoruz ki, yalancılar meclisi kurdurmayacağız, meclise göndermeyeceğiz, yalancıları da sandıkta gömeceğiz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘1 Mayıs’ta herkes vardı Salim Uslu yoktu’

SONRAKİ HABER

‘Aynı suçu biz de işliyoruz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...