05 Mayıs 2011 12:16

‘1 Mayıs’ta herkes vardı Salim Uslu yoktu’

1 MAYIS’a davet edilmediği için katılmadığını söyleyen Hak-İş eski Genel Başkanı ve AKP 1. Sıra Milletvekili Adayı Salim Uslu’ya Emek Partisi (EMEP) İl Başkanı Hikmet Aydın’dan yanıt geldi.  Birkaç gün önce hep beraber 1 Mayıs işçi bayramının kutlandığını belirten Aydın, “Şeker işçileri oradaydı

‘1 Mayıs’ta herkes vardı Salim Uslu yoktu’
Paylaş

1 MAYIS’a davet edilmediği için katılmadığını söyleyen Hak-İş eski Genel Başkanı ve AKP 1. Sıra Milletvekili Adayı Salim Uslu’ya Emek Partisi (EMEP) İl Başkanı Hikmet Aydın’dan yanıt geldi.  Birkaç gün önce hep beraber 1 Mayıs işçi bayramının kutlandığını belirten Aydın, “Şeker işçileri oradaydı. Şeker fabrikaları kapatılmasın, pancara konulan kotalar kalksın ve ithal mısırdan tatlandırıcı üretimine son verilsin diye yürüdüler. Karayolu işçileri, belediye işçileri, çimento işçileri aradaydılar. Tekstil işçileri oradaydılar. Ücretleri ödenmediği ve kötü çalışma koşullarına, küfre, kötü söze hayır diyerek iş durduran işçileri oradaydılar. Öğretmenler, sağlıkçılar, emekliler oradaydılar. Parasız eğitim isteyen, şifreli YGS’ye ve adaletsiz sınav sistemine hayır gençler oradaydılar. Köy dernekleri bile oradaydı. Herkes aynı şeyi söylüyordu. İşçilikten geldiğini ve çalışmalarında emekçilere öncelik vereceğini söyleyerek AKP’den milletvekili adayı olan Salim Uslu’yu göremedik” şeklinde açıklamada bulundu.

‘CESARETİ YOKTU’

1 Mayıs’a emek düşmanlarının, işçileri mücadelede yarı yolda bırakanların, onları ikbal ve kişisel çıkarları için satanların, ekmek kavgasında işçiyi yarı yolda bırakanların katılamayacağını ifade eden EMEP İl Başkanı Aydın, “Yasak olduğu için değil korktukları için katılamazlar. Aralarına girdikleri işçilerin yüzlerine bakacak cesareti olmadığı için katılamazlar” dedi.

Uslu’nun işçilikten geldiği için seçim çalışmalarını 1 Mayıs’ta işçiler ve emekçilerle birlikte başlatacağını duyurduğunu ancak işçilerin meydanda olmasına rağmen Salim Uslu’nun görünmediğini kaydeden Aydın, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Bir insan, bir işçi, bir sendikacı 1 Mayıs’a neden katılmaz ya da katılamaz? Parayla değil ki param yoktu desin. Sırayla değil ki sıra bende değildi desin. Olsa olsa Salim Uslu 1 Mayıs’a bilerek katılmamıştır. Çünkü ona sorarlar ÇAYKUR işçisini AKP’li il yöneticilerinin yardımları ve tehditleriyle kendi sendikana üye yapmak için, zorla sendikalarından istifa ettiren sen değil misin derler. 12 bin Tekel işçisinin güvencesiz ve düşük ücrete çalışmayı dayatan 4C’yi kabul etmeyerek haklarını korumak ve aramak için Ankara’da 78 gün verdikleri mücadeleyi hepimiz hatırlarız. Halkın işçilere destek için battaniye, ekmek, çamaşır getirerek destek olduğunu da hepimiz izledik. İşçiler çocuklarının geleceği için direnirken, halk onlara destek için çırpınırken sen neredeydin Salim Uslu derler. Biz de Emek Partisi olarak AKP milletvekili adayı Salim Uslu’ya soruyoruz. Sen bu işçiye ne kazandırdın ki, işçi de sana inanıp seni kazandırsın?​” (Çorum/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Üyesine kabadayı sendikacı

SONRAKİ HABER

İzmir Blok adayı Avcı'dan işçilere destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...