05 Mayıs 2011 12:03

Yüksekova'da hayat durdu

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde, Dersim’de 7 HPG’linin yaşamını yitirdiği operasyonu protesto eden gençlere polis müdahale etti. Cengiz Topel Caddesi’nde bir araya gelen gençler, caddeye barikat kurdu. Kurdukları barikatın arkasında ateş yakan gençlere polis tazyiki su, biber gazı ve gaz bombaları ile saldırdı. Ge

Yüksekova'da hayat durdu
Paylaş

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde, Dersim’de 7 HPG’linin yaşamını yitirdiği operasyonu protesto eden gençlere polis müdahale etti. Cengiz Topel Caddesi’nde bir araya gelen gençler, caddeye barikat kurdu. Kurdukları barikatın arkasında ateş yakan gençlere polis tazyiki su, biber gazı ve gaz bombaları ile saldırdı. Gençler de taş, havai fişek ve molotofkokteylleri ile karşılık verdi. Gençlerle polis arasındaki çatışmalar tüm gün devam etti.

Yüksekova’da esnaf Dersim’de 7 HPG’linin yaşamını yitirdiği operasyonu, artan askeri ve siyasi operasyonları protesto etmek için dün de kepenk açmadı. Eczane ve fırınların dışında esnafın kepenk açmadığı ilçede hayat adeta durdu.

Öğrencilerin kısmen okulları boykot ettiği ilçede, yoğun güvenlik önlemleri alındı. İlçenin giriş ve çıkışlarında kontroller artırılırken, Eczaneler Sokağı’nda TOMA araçları, zırhlı araçlar ve çevik kuvvet ekipleri yerleştirildi. (HAKKARİ)

ÖNCEKİ HABER

Cezaevlerinde açlık grevleri başlıyor

SONRAKİ HABER

Hasta kadını ölü ilan edip Yeşil Kart’ını iptal ettiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...