Bakanlık taklit ve tağşiş listesi: Kırmızı et adı altında 'eşek eti' satmışlar
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın güncellediği taklit ve tağşiş listesinde, kırmızı et adı altında eşek ve at eti satan firmalar ve lahmacunda kanatlı et kullanan firmalar ifşa edildi.

Görsel: Midjourney-Fırat Turgut/Evrensel
Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapılan gıda ürünlerine ilişkin listeyi güncellemeyi sürdürüyor. Bakanlık, “Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar” ve “Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar” başlığı altında yayımladığı son listede çok sayıda yeni firma ve ürünü ifşa etti.
Eşek eti kullann firmalar
Liste: Tarım ve Orman Bakanlığı
Listede özellikle kırmızı et ürünleri başlığı altında yer alan bazı firmaların, tüketicilere “kırmızı et” adı altında eşek ve at eti sattığı tespit edildi. Laboratuvar analizleri sonucu belirlenen bu sahtekârlıkların, hem halk sağlığı hem de tüketici güveni açısından ciddi risk taşıdığı vurgulandı.
Lahmacun ve et ürünlerinde kanatlı eti kullanılmış
Liste: Tarım ve Orman Bakanlığı
Bakanlığın açıkladığı listede sadece kırmızı et değil, lahmacun ve döner gibi hazır gıda ürünlerinde de yanıltıcı uygulamalar dikkat çekti. Bazı firmaların lahmacun iç harcında kanatlı eti kullanarak, tüketiciyi bilgilendirmeden farklı türde et kullandığı ortaya çıktı.
(Haber Merkezi)
Evrensel'i Takip Et