05 Mayıs 2011 11:59

Bingül’den MHP adayına yanıt

EMEK, Demokrasi ve Özgürlük Bloğunun Kocaeli Bağımsız Milletvekili Adayı Emrullah Bingül seçim çalışmaları kapsamında Alevi Kültür Derneğini ziyaret etti. Bingül, bloğun Aleviler de dahil toplumun tüm ezilenlerini temsil ettiğini belirtti.Geçtiğimiz günlerde MHP Kocaeli 2. sıra milletvekili adayı Ruhi Ç

Bingül’den MHP adayına yanıt
Paylaş
Arif Koşar

EMEK, Demokrasi ve Özgürlük Bloğunun Kocaeli Bağımsız Milletvekili Adayı Emrullah Bingül seçim çalışmaları kapsamında Alevi Kültür Derneğini ziyaret etti. Bingül, bloğun Aleviler de dahil toplumun tüm ezilenlerini temsil ettiğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde MHP Kocaeli 2. sıra milletvekili adayı Ruhi Çavdar’ın Blok adayı Bingül hakkında yaptığı açıklamada, AKP’nin BDP’nin istediklerini zaten yaptığını, dolayısıyla BDP’nin desteklediği bağımsız adayın Meclise gitmesinin anlamlı olmadığını söylemişti.

SEÇİMLERDE İKİ PARTİ

Ziyarette Çavdar’a cevap veren Bingül, Çavdar’ın açıklamalarını Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu etrafından birleşen halkın AKP’ye oy vermeye çağrılması olarak algıladıklarını, AKP ile MHP’nin aynı safta yer aldıklarını belirtti. Bingül konu hakkında şunları söyledi: “Bölgede siyasi partiler arasında fark yoktur. Hepsi AKP’dir. Devletin tüm kurumları AKP’dir. Batı illerinde farklılık varmış gibi gözükse de aslında farklılık olmadığı Çavdar’ın açıklamalarından görülmüştür. Dolayısıyla, seçimlere hem Doğu’da hem batıda iki parti girmektedir. Birisi AKP, diğeri de Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokudur.”
 

ALEVİLERE DAVET

Daha sonra söz alan Emek Partisi İl Başkanı Güner Kizir ve BDP İl Başkanı Mehmet Alçınkaya demokrasi isteyen Alevilerin Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunda birleşmesi gerektiğini ifade etti. Alevi Kültür Derneği Kocaeli Şube Başkanı Doğan Demir de Bingül’e başarılar diledi. Bingül daha sonra Mazlum-Der Kocaeli Şubesine ziyarette bulunarak seçimlerde destek istedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Ağyüz: Başbakan makamını CHP’ye borçlu

SONRAKİ HABER

Elazığ'da çatışma, Dersim ve Hakkari'de operasyon

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...