18 Mayıs 2025 08:40

Meksika donanmasına ait gemi Brooklyn Köprüsü'ne çarptı: 2 ölü

ABD'de Meksika donanmasına ait bir eğitim gemisinin Brooklyn Köprüsü'ne çarpması sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiği, 19 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yerel saatle akşam 20.26'da meydana gelen kazada, 277 mürettebatı bulunan gemi, köprünün yol güvertesine çarptı. Çarpma anı sosyal medyada kısa sürede yayıldı. Görüntülerde, geminin direklerinin koptuğu ve bazı bölümlerinin kısmen çöktüğü görülüyor.

Kazanın ardından yaralılara acil yardım ulaştırılırken, geminin daha sonra kıyıya çekildiği ve köprünün yeniden trafiğe açıldığı bildirildi.

"Sebebi güç sistemi arızası"

New York Belediye Başkanı Eric Adams, X sosyal medya platformundan kazaya dair açıklama yaptı. Geminin güç sisteminde arıza çıkması sonucu köprüye çarptığını aktaran Adams, kazada ağır yaralananlardan 2 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Adams, ön incelemelere göre köprünün hasar almadığını kaydetti.

Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum da X hesabından yaptığı paylaşımda taziye dileklerini sundu.

Kazaya dair soruşturma başlatıldı. (Dış Haberler)

ABONE OL

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Ekmek, barış, özgürlük

Ekmek, barış, özgürlük

İsrail’in ABD desteğiyle İran’a yönelik saldırıları 8. gününü doldurdu. Emperyalist hedeflerle Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren ABD dizaynı en başta işçi ve emekçi halklar için yıkım yaratıyor. Türkiye’de bugün “savaşa karşı ekmek, barış ve özgürlük” için meydanları dolduracak emekçiler daha iyi bir yaşam istiyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
İBB soruşturması kapsamında "Etkin pişmanlık ifadeleri baskı ve tehditle veriliyor" yorumlarına soruşturma açılacak.

Evrensel'i Takip Et