17 Mayıs 2025 15:11

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı soruşturmasında iddianame tamamlandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP'nin Kasım 2023'te gerçekleşen 38. Olağan Kurultayı'na ilişkin "oylamaya hile karıştırılması" iddiasıyla başlattığı soruşturmayı genişletti.

Soruşturma kapsamında, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eski TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi tanık olarak ifadeye çağrıldı.

Kurultayda oy kullanan bazı delegeler de ifade vererek, usulsüzlük iddiasında bulundu. Bu beyanlar üzerine 114 kişi "şüpheli" olarak dosyaya eklendi.

Kılıçdaroğlu bu kez “mağdur” olarak çağrıldı

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “mağdur” sıfatıyla tekrar ifadeye çağrıldığı öğrenildi. Ancak Kılıçdaroğlu’nun ifadeye gitmeyeceği bildirildi.

Otel görüntüleri de istendi

Başsavcılık, bazı partililere menfaat sağlandığı iddialarını da incelemeye aldı. MASAK raporları, tapu ve SGK kayıtları, kripto varlık bilgileri ve İstanbul’daki döviz bürolarından para transferlerine ilişkin güvenlik kamera kayıtları soruşturma dosyasına eklendi.

Kurultay günü çekilen medya görüntüleri ile delegelerin konakladığı otelin güvenlik kameraları da delil olarak istendi. Ancak otel, kayıtların yalnızca bir ay tutulduğunu ve söz konusu tarihe dair görüntülerin artık mevcut olmadığını bildirdi.

9 milletvekilinin dosyası ayrıldı

Başsavcılık, aralarında CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu, Cemil Tugay ve Özgür Çelik'in de olduğu 51 kişinin iletişim kayıtlarının BTK'den talep edildiğini duyurdu.

CHP milletvekilleri Özgür Özel, Ensar Aytekin, Ali Mahir Başarır, Gökhan Günaydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Özgür Karabat, Umut Akdoğan, Veli Ağbaba ve Turan Taşkın Özer’in dosyaları ise ayrılarak Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu’na gönderildi.

İddianame tamamlandı

Soruşturmayı yürüten savcılığın iddianameyi tamamladığı, dosyanın önümüzdeki günlerde asliye ceza mahkemesine gönderileceği öğrenildi.

Kurultayın iptali davası 26 Mayıs’ta

Öte yandan eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve bazı delegeler, 4-5 Kasım 2023’te yapılan kurultayın iptali için dava açtı. Davalar birleştirilerek Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne devredildi. Duruşma tarihi 26 Mayıs olarak belirlendi. (Haber Merkezi)

ABONE OL

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Bakanlık önünde grev ve istifa sesleri

Bakanlık önünde grev ve istifa sesleri

Kamu işçileri, Türk-İş’in Maliye Bakanlığı önünde yapmak istediği basın açıklamasını mitinge çevirdi. Yüzde 16 zam dayatmasının grev anlamına geldiğini dile getiren işçiler, sendikacılara “eylem, eylem” diye seslenerek mücadele kararları alınmasını istedi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i istifaya çağıran işçiler, “Artık yeter” dedi

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Çevre davalarının maliyeti çok yüksek. Bilirkişi 200 bin istiyor. Dava kaybedilirse emekli maaşından kesiliyor

Evrensel'i Takip Et