16 Mayıs 2025 22:50

Suriye'nin Dünya Bankası'na olan 15,5 milyon dolarlık borcu ödendi

Dünya Bankası, Suriye'nin Uluslararası Kalkınma Birliği'ne (IDA) olan 15,5 milyon dolarlık borcunun Suudi Arabistan ve Katar tarafından ödendiğini duyurdu.

Bankadan yapılan açıklamada, Suriye'nin Dünya Bankası Grubu’na olan tüm borçlarının kapatıldığı ve bu gelişmeyle birlikte ülkenin yeni finansman ve operasyonlara yeniden uygunluk kazandığı belirtildi. Ancak bu uygunluğun, Dünya Bankası’nın operasyonel politikalarına uyulması şartıyla geçerli olacağı vurgulandı.

12 Mayıs itibarıyla Suriye'nin IDA'ya borcu kalmadığı kaydedilen açıklamada, borcun tamamen Suudi Arabistan ve Katar tarafından ödendiği bildirildi. (Dış Haberler)

ABONE OL

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İran’a yönelik saldırılar birçok ülke tarafından kınanırken ABD ve İsrail müttefikleri ise destek verdi. Türkiye’nin de içinde bulunduğu bazı ülkeler ise ABD’yi doğrudan kınamayarak ‘endişe’ dile getirmekle yetindi. Kongre onayı dahi olmadan gerçekleştirilen saldırı ABD içinde tartışmaya yol açtı.

ABD Başkanı Trump ise saldırının “tarihi” olduğunu iddia etti, “Artık barış zamanı” dedi. Trump İran boyun eğmezse “gelecekteki saldırılar çok daha büyük ve kolay olacak” sözleriyle tehdit etti. Trump’a teşekkür eden İsrail Başbakanı Netanyahu da “Önce güç gelir, sonra barış gelir” mesajı paylaştı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Soykırımcı İsrail’e her türlü desteği verdiği yetmezmiş gibi bir de İran’ı tehdit eden Trump, Nobel barış ödülü istiyor.

Evrensel'i Takip Et