16 Mayıs 2025 20:49

New York Üniversitesi, Gazze konuşması yapan öğrencinin diplomasını alıkoydu

ABD'deki New York Üniversitesi (NYU), mezuniyet töreninde Gazze’de yaşanan soykırımı eleştiren öğrenci Logan Rozos’un diplomasını alıkoyduğunu açıkladı.

NYU Sözcüsü John Beckman, okulun internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, 24 yaşındaki Rozos’u “kişisel ve tek taraflı siyasi görüşlerini ifade etmekle” suçladı. Beckman, Rozos’un mezuniyet konuşmasında yaptığı açıklamaları “şiddetle kınadıklarını” belirterek, öğrencinin “üniversite kurallarına uyma taahhüdünü ihlal ettiğini” savundu.

Üniversite, hakkında disiplin süreci başlatılan Rozos’un diplomasının bu süreç tamamlanana kadar verilmeyeceğini ve kendisinin resmen mezun sayılmayacağını duyurdu.

Rozos, dün yapılan mezuniyet töreninde yaklaşık 2,5 dakikalık bir konuşma yapmıştı. Konuşmasında Gazze’de yaşananları vahşet olarak nitelendiren Rozos, “Şu anda gerçekleşen soykırımın siyasi ve askeri olarak ABD tarafından desteklendiğini görüyoruz” demiş ve şöyle devam etmişti:

“Bu soykırıma ortak olmayı reddediyor ve bu vahşetin ahlaki yarasını hisseden tüm insanlar adına konuşmayı umuyorum.” (Dış Haberler)

ABONE OL

Evrensel'i Takip Et