Şimşek'ten 'ihale kralı' Reşitoğlu’yla ortaklı haberleri hakkında açıklama: 'Bakanlık görevinde olmadığım dönemde...'
Abdurrahman Reşitoğlu’yla ortak şirket kurduğu iddialarına ilişkin Bakan Şimşek, “İngiltere’de yalnızca konut alımı amacıyla ortak kurulan şirketin başka herhangi bir ticari faaliyeti yoktur” dedi.

(Soldan sağa) Selman Reşitoğlu, Mehmet Şimşek, Abdurrahman Reşitoğlu | Görsel: Instagram
İLGİLİ BAŞLIKLAR

‘İhale kralı’ Mehmet Şimşek’in ortağı çıktı
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Abdurrahman Reşitoğlu’yla İngiltere’de ortak şirket kurduğu iddialarını yalanladı. Şimşek, “Bakan olmadığım Ağustos 2021’de İngiltere’de yalnızca konut alımı amacıyla Sayın Abdurrahman Reşitoğlu ile ortak kurulan şirketin başka herhangi bir ticari faaliyeti yoktur” dedi. Şimşek, söz konusu iddianın OVP programını hedef alan bir itibar suikastı olduğunu öne sürdü.
Nefes gazetesinin manşetine taşıdığı Ek-Pet İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Selman Reşitoğlu’nun lüks yaşamı gündemdeyken Halk TV Yazarı- Gazeteci Bahadır Özgür, amca Abdurrahman Reşitoğlu’nun Bakan Mehmet Şimşek’le İngiltere’de ortak şirket kurduğunu yazmıştı.
Sosyal medya hesabı X’te söz konusu iddiayı yalanlayan Bakan Mehmet Şimşek, "Tüm bu mesnetsiz iddialar, şahsımı ve başarıyla uygulamakta olduğumuz programı hedef alan bir itibar suikast teşebbüsüdür. Bu çabalar başarısız kalmaya mahkumdur. Bu haber görünümlü senaryolar üzerinden itibarıma verilmeye çalışılan zararın tazmini için her türlü hukuki hakkım saklıdır" ifadelerini kullandı.
dönemde Londra ve Batman'da çekilmiş birkaç fotoğraf ile Londra’da edindiğim 163 metrekarelik konut üzerinden sosyal medyada bir algı operasyonu yürütülmektedir.
Şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri doğrultusunda, kamuoyunun doğru… — Mehmet Simsek (@memetsimsek) May 16, 2025
Bakan Şimşek'in iddialara verdiği yanıt şu şekilde:
“Bakan olmadığım (temmuz 2018 - mayıs 2023) dönemde Londra ve Batman'da çekilmiş birkaç fotoğraf ile Londra’da edindiğim 163 metrekarelik konut üzerinden sosyal medyada bir algı operasyonu yürütülmektedir. Şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri doğrultusunda, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için aşağıdaki açıklamaları yapmak zaruri olmuştur:
Sosyal medyada ‘ihale kralı’ olarak lanse edilen şahısla herhangi bir ticari ortaklığım yoktur. Söz konusu kişiyle aynı karede yer aldığım görseller Bakanlık görevinde olmadığım dönemde Londra ve Batman’da çekilmiştir.
Bakan olmadığım ağustos 2021’de İngiltere’de yalnızca konut alımı amacıyla Sayın Abdurrahman Reşitoğlu ile ortak kurulan şirketin başka herhangi bir ticari faaliyeti yoktur. Yalnızca konut alımı amacıyla ortak kurulan şirketin başka herhangi varlığı da yoktur.” (Ekonomi Servisi)
Evrensel'i Takip Et