16 Mayıs 2025 11:44

HTŞ ile BAE arasında Tartus Limanı için anlaşma

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Suriye'ye yönelik yaptırımların kaldırılması kararı sonrası ilk anlaşma; Tartus Limanı için BAE şirketi DP World ile HTŞ arasında 800 milyon dolara imzalandı.

HTŞ ile BAE arasında Tartus Limanı için anlaşma

Ekran görüntüsü Google Earth'ten alınmıştır

Suriye’deki cihatçı Heyet Tahrir el Şam (HTŞ) yönetimi ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında Tartus Limanı için 800 milyon dolarlık anlaşma imzalandı.

SANA’nın haberine göre, “Suriye Genel Limanlar ve Sınır Kapıları Kurumu”, BAE merkezli bir şirketle 800 milyon dolarlık anlaşma imzaladı. Haberde, anlaşmanın, Tartus Limanı’nda çok amaçlı bir terminalin geliştirilmesi, yönetimi ve işletilmesini kapsayan bir yatırım olduğu bilgisi yer aldı.

Suriye’nin Tartus bölgesinde Rusya’nın da askeri deniz üssü bulunuyor. Rusya, Nisan 2019’da Suriye’nin Eski Devlet Başkanı Beşar Esad ile Tartus limanını 49 yıllığına kiralama anlaşması imzalamıştı. Stroytransgaz ile yapılan sözleşme, limanın 49 yıl boyunca yönetimi ve modernizasyonuna yönelik 500 milyon dolardan fazla yatırım yapılmasını öngörüyordu.

Suriye’de iktidara gelen HTŞ ise Tartus limanının yönetimine ilişkin Rus şirketi Stroytransgaz ile yapılan yatırım anlaşmasını feshetmişti. (Dış Haberler)

ABONE OL

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Ekmek, barış, özgürlük

Ekmek, barış, özgürlük

İsrail’in ABD desteğiyle İran’a yönelik saldırıları 8. gününü doldurdu. Emperyalist hedeflerle Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren ABD dizaynı en başta işçi ve emekçi halklar için yıkım yaratıyor. Türkiye’de bugün “savaşa karşı ekmek, barış ve özgürlük” için meydanları dolduracak emekçiler daha iyi bir yaşam istiyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
İBB soruşturması kapsamında "Etkin pişmanlık ifadeleri baskı ve tehditle veriliyor" yorumlarına soruşturma açılacak.

Evrensel'i Takip Et