16 Mayıs 2025 08:52

Kamuya memur alımında uygulanan 35 yaş sınırı genişletildi

Kamu kurumlarına memur alımında uygulanan 35 yaş sınırı genişletildi. Artık KPSS dışında, özel yarışma sınavlarıyla personel alımı yapan kuruluşlarda da bu yaş sınırı uygulanacak.

Kamuya memur alımında uygulanan 35 yaş sınırı genişletildi

(Temsili görsel) | Fotoğraf: Pixabay

İLGİLİ BAŞLIKLAR

Anayasa Mahkemesinin 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) bazı hükümlerini iptal etmesi dolayısıyla memurların çalışma şartlarına ilişkin düzenlemeleri içeren torba yasa Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni düzenlemeyle memur alımlarında 35 yaş sınırı genişletildi. Artık sadece KPSS ile değil, özel yarışma sınavıyla personel alan kurumlarda da bu yaş sınırı uygulanacak.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Bazı Kanunlar ile 375 sayılı KHK'de Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Devlet Memurları Kanunu'nda yapılan değişiklikle, kanunlarla veya Cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle kurulmuş diğer kamu kurum, kurul, üst kurul ve kuruluşları tarafından mesleğe özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle yapılacak alımlarda da 35 yaş sınırı aranacak.

İlgili Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinde öngörülmesi kaydıyla kurumların görev alanına giren konularda çalıştırılmak üzere merkez teşkilatlarında, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığında, Yükseköğretim Kalite Kurulunda, Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlıklarının merkez karargahlarında uzman ve uzman yardımcısı istihdam edilebilecek.

Yasada Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve Kamu İhale Kurumu gibi üst kurullarda görev yapacak üyelerin herhangi bir siyasi partinin yönetim ve denetim organlarında görev almamış veya bu görevlerinden ayrılmış olmalarına yönelik düzenleme de yer alıyor.

Adalet Bakanlığı yardımcılığı kaldırıldı

Kanunla, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığının adı "Genel Sekreterlik" oldu. "Adalet Bakanlığı ilgili bakan yardımcısı" ibaresi de "Adalet Bakanlığı müsteşarı" olarak değiştirildi.

112 Acil'i asılsız arayanlara ceza

Yasaya göre, 112 Acil Çağrı Merkezini asılsız arayanlara 1,500 TL para cezası verilecek. İhbarın asılsız olduğunun olay yerine giden ekiplerce tutanakla tespit edilmesi halinde kişiye, il valileri tarafından 15,000 TL idari para cezası verilmesi öngörülüyor. (Ekonomi Servisi)

ABONE OL

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Bakanlık önünde grev ve istifa sesleri

Bakanlık önünde grev ve istifa sesleri

Kamu işçileri, Türk-İş’in Maliye Bakanlığı önünde yapmak istediği basın açıklamasını mitinge çevirdi. Yüzde 16 zam dayatmasının grev anlamına geldiğini dile getiren işçiler, sendikacılara “eylem, eylem” diye seslenerek mücadele kararları alınmasını istedi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i istifaya çağıran işçiler, “Artık yeter” dedi

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Çevre davalarının maliyeti çok yüksek. Bilirkişi 200 bin istiyor. Dava kaybedilirse emekli maaşından kesiliyor

Evrensel'i Takip Et