15 Mayıs 2025 16:29

DEÜ öğrencilerinden Nurettin Yıldız konferansına tepki: Üniversiteler cemaatlerin, tarikatların arka bahçesi değildir

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrencileri Boğaziçi Üniversitesi’nde Nurettin Yıldız’a konferans verdirilmesine tepki göstererek, “Üniversiteler cemaatlerin, tarikatların arka bahçesi değildir” dedi.

İzmir – Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrencileri yaptıkları açıklamada, 13 Mayıs'ta Boğaziçi Üniversitesi’nde Nurettin Yıldız’ın konferans vermesini utanç verici, akıl ve vicdan dışı bir skandal olarak nitelendirdi.

“BOUN’den DEÜ’ye gericiliğe geçit yok” pankartı açan öğrenciler Tınaztepe Merkez Yemekhane önünde toplanarak basın açıklaması düzenledi. “Karanlığa teslim olmayacağız”, “Gözaltılar tutuklamalar baskılar bizi yıldıramaz”, “Üniversiteler bizimle özgürleşecek” sloganları atan öğrenciler adına yapılan açıklamada, kadın düşmanı, pedofili savunucusu, şeriatçı bir karanlığın temsilcisi olarak tanımlanan Nurettin Yıldız’ın, üniversite kampüsüne alınarak, “konferans” adı altında gerici ideolojisini yaymasına olanak tanındığı ifade edildi.

Bu kişinin Boğaziçi Üniversitesi’ne sokulmasının bir hata değil, bilinçli bir tercih olduğu ifade edilen açıklamada, “Bu, üniversiteleri medreseleştirme projesinin yeni bir adımıdır. Bu, laikliğe, kadınlara, çocuklara, eşitliğe, insan haklarına açık bir saldırıdır. Bu, Boğaziçi’nin yıllardır direnerek ayakta tuttuğu özerk ve özgür üniversite fikrine indirilmiş ağır bir darbedir. Ancak karanlık ne kadar organize olursa olsun, bizler susmadık, susmayacağız! Üniversite öğrencileri olarak, geleceği karanlıkla kuşatmak isteyen bu zihniyeti kampüsümüzde istemiyoruz. Bu ülkenin kadınları, çocukları ve gençleri, sizin yüzyıllık gerici hayallerinize sığmaz! Sürüklemeye çalıştığınız karanlığa teslim olmayacağız” denildi.

“Tüm kamuoyunu bu rezalete ses çıkarmaya çağırıyoruz”

Boğaziçi öğrencilerinin bu durumu protesto ederek tarihsel bir sorumluluğu yerine getirdiğinin ifade edildiği açıklamada, “Onurlu ve meşru bir şekilde kampüslerinde bu karanlık figürü istemediklerini dile getirmişlerdir. Ancak her zaman olduğu gibi, bu haklı tepki karşısında yine baskılar devreye sokulmuştur. Protesto eden öğrenciler kolluk gücü müdahalesi, gözaltılarla karşılaşmıştır” denildi.

Üniversitelerini bu zihniyetlere terk etmeyeceklerini vurgulayan öğrenciler, “Üniversiteler ne cemaatlerin, ne tarikatların, ne de kadını ve çocuğu hedef alan bu çağdışı düzenin arka bahçesi değildir, olmayacaktır. Biz bu ülkenin aydınlık yüzüyüz. Direnişimiz üniversiteyi, laikliği, eşitliği ve özgürlüğü savunma direnişidir. Tüm kamuoyunu bu rezalete karşı ses çıkarmaya, öğrencilerin mücadelesine destek vermeye çağırıyoruz. Çünkü biliyoruz ki, bu örgütlü karanlığa karşı öğrencilerin yaktığı meşale asla sönmeyecek” dedi.(Evrensel)

ABONE OL

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İran’a yönelik saldırılar birçok ülke tarafından kınanırken ABD ve İsrail müttefikleri ise destek verdi. Türkiye’nin de içinde bulunduğu bazı ülkeler ise ABD’yi doğrudan kınamayarak ‘endişe’ dile getirmekle yetindi. Kongre onayı dahi olmadan gerçekleştirilen saldırı ABD içinde tartışmaya yol açtı.

ABD Başkanı Trump ise saldırının “tarihi” olduğunu iddia etti, “Artık barış zamanı” dedi. Trump İran boyun eğmezse “gelecekteki saldırılar çok daha büyük ve kolay olacak” sözleriyle tehdit etti. Trump’a teşekkür eden İsrail Başbakanı Netanyahu da “Önce güç gelir, sonra barış gelir” mesajı paylaştı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Soykırımcı İsrail’e her türlü desteği verdiği yetmezmiş gibi bir de İran’ı tehdit eden Trump, Nobel barış ödülü istiyor.

Evrensel'i Takip Et