Çaycuma'da 19'uncu Uçurtma Şenliği yapılacak
Çaycuma'da düzenlenen Uçurtma Şenliği'nin 19'uncusu pazar günü yapılacak.

Fotoğraf: Evrensel
Zonguldak- Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliğinin geleneksel hale getirdiği ve Çaycuma Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen Uçurtma Şenliği’nin 19’uncusu, 25 Mayıs 2025 Pazar günü yapılacak. Şenlik, Yaşam Park yanındaki yeşil alanda saat 11.00’de başlayacak.
Uçurtma şenliğinde “en yükseğe çıkan uçurtma”, “en özgün yapımlı (kendi yaptıkları) uçurtma” ve “yardım almadan en iyi uçurtma uçuran en küçük yarışmacı” kategorilerinde yarışma yapılacak. Katılımcılar yarışmaya kendi yaptıkları uçurtmaların yanı sıra hazır uçurtmalarla da katılabilecekler.
19.Uçurtma Şenliği afişi
Çocuklara kitap, madalya, dondurma ve şapka
Kategorilerde ilk üçe giren yarışmacılara madalya, kitap ve Eğitim Sen Genel Merkezinin çocuklara yönelik olarak çıkardığı Güneş Çocuk dergisi verilecek. Kayıt olan tüm çocuklara ise Cuma Karataş imzalı kitap, anı madalyası, dondurma ve şapka ücretsiz verilecek.
Söyleşi ve imza etkinlikleri
Çocuk edebiyatı yazarlarından Cuma Karataş şenlik alanında çocuklarla söyleşi yapıp kitaplarını imzalayacak. Çaycuma İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü olduğu dönemde ‘Taşlar Döndükçe-Çaycuma Köyleri ve Su Değirmenleri’ adlı araştırma kitabını yayımlayan, şu anda Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görev yapan Seyfettin Ceylan uçurtma şenliğine katılarak ‘Kırk Çınar Koruluğu-Bir Yatılı Okul Hikayesi’ adlı kitabını imzalayacak.
Heykeltıraş, yazar Uygur Orhan iş cinayetlerinde yaşamını yitiren işçileri anlattığı ve Zonguldak’ta yakılan işçi Vezir Mohammed Nourtani’ye ağıtla başlayan yeni kitabı ‘Ter ve Lirikler’i şenlik alanında okurlarına imzalayacak.
Şenlik alanında Masal Kahramanım Çocuk Grubu Çocuk Şarkıları Konseri verecek.
Atölyeler ve oyun etkinlikleri
Şenlik alanında heykeltıraş, ressam Uygur Orhan ve seramik sanatçısı Gizem Canlı ile ‘Yaratıcı Heykel ve Çamur Şekillendirme Atölyesi’, tasarım ve mask sanatçısı, eğitimci Mehmet Türkçelik ile ‘Denizden Gelenler, Elimizden Gelenler Atölyesi’ kurulacak. Drama lideri Fahri Bozbaş ‘Drama ve Oyun Etkinliği’ gerçekleştirecek. Çaycuma Belediyesi Zübeyde Hanım Çok Dilli Anaokulu öğretmenleri şenlik alanında çeşitli etkinlikler yapacak.
Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen ve çocuklara yönelik çeşitli stantların açılacağı uçurtma şenliğine çocuk, genç ve yaşlı herkes davet edildi.
Çeşitli atölyelerin kurulacağı şenlikte söyleşi ve imza etkinlikleri yapılacak, çocuk şarkıları konseri verilecek. (Evrensel)
Evrensel'i Takip Et