15 Mayıs 2025 00:40

Hacettepe Üniversitesi öğrencileri: Boğaziçi’ndeki arkadaşlarımızın hukuksuzca tutuklanmasını kabul etmiyoruz

Ankara — Hacettepe Üniversitesi öğrencileri, Boğaziçi’nde istismarcı Nurettin Yıldız'a karşı eylem yaparken tutuklanan sıra arkadaşları için öğrenci yurtları önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada, "2024’te 6 binden fazla çocuk doğum yaptı, 122'si 15 yaşından küçük. 2024 yılında cinsel istismar dosyalarının yüzde 35’i mahkemeye bile gitmeden ‘kovuşturmaya yer yok’ denerek kapatıldı. Cinsel istismardan yargılanan sanıkların yarısı ceza almadı. İstismarcılar, işçi katilleri, kadın katilleri serbest bırakılırken veya hiç tutuklanmazken cezasızlık ve dinci politikalar karşısında yan yana gelen Boğaziçi öğrencileri tutuklandı. Boğaziçi’ndeki arkadaşlarımızın hukuksuzca ve şiddetle gözaltına alınmasını kabul etmiyoruz. Kampüslerimizde dinci gerici politikaları besleyen bu faaliyetlerin ve polis şiddetinin sonuna kadar karşısında duracağız” denildi.

“Dinci gerici politikaları son bulsun”

Hacettepe öğrencileri olarak başta Boğaziçi’nde tutuklanan tüm sıra arkadaşlarının yanında oldukları belirtilen açıklamada, “Taleplerimizi tekrardan söylüyoruz; 19 Mart’tan bu yana yaşanan tüm tutuklamalar ve gözaltılar serbest bırakılsın. Kampüslerimizde dinci gerici politikaları son bulsun” ifadelerine yer verildi. (Evrensel)

Evrensel'i Takip Et