15 Mayıs 2025 00:04

İLGİLİ BAŞLIKLAR

İzmir — Buca Belediyesi'nde işten atılan 8 işçi Belediye Başkanı ile bugün yapılan görüşmeler sonucunda işlerine iade edildi.

İş yeri temsilcileri konu ile ilgili yaptığı açıklamada, DİSK Ege Bölge temsilciliğine teşekkür etti.

Ne olmuştu?

Buca Belediyesi İmar AŞ'de temizlik işlerinde çalışan 8 işçinin işine son verilmişti. İşten çıkarma gerekçesi olarak ise üç günlük bayram tatilinde işe gelmemeleri gösterilmişti. (Evrensel)

ABONE OL

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İran’a yönelik saldırılar birçok ülke tarafından kınanırken ABD ve İsrail müttefikleri ise destek verdi. Türkiye’nin de içinde bulunduğu bazı ülkeler ise ABD’yi doğrudan kınamayarak ‘endişe’ dile getirmekle yetindi. Kongre onayı dahi olmadan gerçekleştirilen saldırı ABD içinde tartışmaya yol açtı.

ABD Başkanı Trump ise saldırının “tarihi” olduğunu iddia etti, “Artık barış zamanı” dedi. Trump İran boyun eğmezse “gelecekteki saldırılar çok daha büyük ve kolay olacak” sözleriyle tehdit etti. Trump’a teşekkür eden İsrail Başbakanı Netanyahu da “Önce güç gelir, sonra barış gelir” mesajı paylaştı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Soykırımcı İsrail’e her türlü desteği verdiği yetmezmiş gibi bir de İran’ı tehdit eden Trump, Nobel barış ödülü istiyor.

Evrensel'i Takip Et