05 Mayıs 2011 11:00

Haklarını alana kadar direnecekler

İzmir Çeşme’nin Ovacık Köyü’nde evleri yıkılan Kürtler, haksızlığa uğradıklarını ve haklarını alana dek direneceklerini söylediler.Ovacık Köyü’nde belediye tarafından “tarım arazisinde kurulu olduğu” gerekçesiyle evleri yıkılan Kürtler, haksızlığa uğradıklarını belirterek, yıkımı pr

Haklarını alana kadar direnecekler
Paylaş

Ovacık Köyü’nde belediye tarafından “tarım arazisinde kurulu olduğu” gerekçesiyle evleri yıkılan Kürtler, haksızlığa uğradıklarını belirterek, yıkımı protesto etmek amacıyla basın açıklaması yaptı. Yıkılan evleri yerine kurdukları çadır önünde açıklama yapan Kürt yurttaşlar adına Mehmet Atlı, açıklama yaptı. Yetkililerin halen bir adım atmaması ve bu duruma sessiz kalmalarını kınadıklarını ifade eden Atlı, “Biz kimseden bir şey istemiyoruz. Zaten bizim olanı geri vermelerini istiyoruz. Belediye başkanı olan emekli albay Faik Tütüncüoğlu halen askeri yapısından kurtulamayarak halkı emir eri gibi görüyor. Yıllardır çalışıyoruz. Yemeden içmeden kısarak ev yaptık. Emeğimizi beş dakika içinde yok ettiler. Direndiğimiz için şiddete maruz kaldık. Bizim evlerimiz yıkıldı ama hemen yanı başımızdaki Türk yurttaşları evine dokunmadılar. Bu faşizan yaklaşımı kınıyoruz. Düpedüz Kürtleri sürüp tasfiye etmeye çalışıyorlar” dedi.

Bu yaklaşımı kabul etmediklerini dile getiren Atlı, “Sonuna kadar direneceğiz. Hakkımızı alana kadar da buradan hiçbir yere gitmiyoruz. Belediyenin bütün çabalarına rağmen yıllardır yaşadığımız bu toprakları terk etmeyeceğiz” diye konuştu. (İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Hani Hasankeyf turizme açılacaktı?

SONRAKİ HABER

Deli Dumrul parasına iptal

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...