12 Mayıs 2025 13:18

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında can kaybı 52 bin 862'ye çıktı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 33 artarak, 52 bin 862'ye yükseldi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in devam eden saldırılarında yaşanan can kayıpları ve yaralanmalara ilişkin son bilgiler paylaşıldı.

Son 24 saatte Gazze'deki hastanelere 33 ölü ve 94 yaralının getirildiği kaydedildi.

İsrail ordusunun Gazze'de 19 Ocak'ta varılan ateşkesi bozarak 18 Mart'tan bu yana düzenlediği saldırılarda 2 bin 749 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 7 bin 607 kişinin de yaralandığı belirtildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten beri düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının ise 52 bin 862'ye, yaralıların sayısının da 119 bin 648'e yükseldiği bildirildi.

Gazze Şeridi'nde enkaz altında hâlâ binlerce ölü olduğu belirtiliyor.

18 Filistinli bugün öldü

Bugün ise, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 18 kişi hayatını kaybetti.

Filistinli sağlık kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya'da yerinden edilen Filistinlilerin barındığı Fatma bint Esed Okulu'nu bombaladı.

İsrail savaş uçaklarının 2 kez hedef aldığı okulda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 16 kişi yaşamını yitirdi.

Görgü tanıkları da İsrail ordusunun yoğun ateş altında Gazze'nin doğusundaki Tuffah Mahallesi'nde binaları havaya uçurduğunu belirtti.

İsrail insansız hava aracının Gazze'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda Hammad el-Hasenat Camisi yakınını hedef alması sonucu bir kız çocuğu hayatını kaybetti.

İsrail ordusunun birkaç gün önce Bureyc kampında bombaladığı Ebu Hemise Okulu'nda yaralanan bir Filistinli de kurtarılamadı.

Nusayrat kampının kuzeyindeki ez-Zehra bölgesinde İsrail ordusunun ateş açması sonucu 2 Filistinli yaralandı.

Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde ise İsrail savaş uçakları bir dizi şiddetli bombardıman düzenledi. (AA)

ABONE OL

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Bakanlık önünde grev ve istifa sesleri

Bakanlık önünde grev ve istifa sesleri

Kamu işçileri, Türk-İş’in Maliye Bakanlığı önünde yapmak istediği basın açıklamasını mitinge çevirdi. Yüzde 16 zam dayatmasının grev anlamına geldiğini dile getiren işçiler, sendikacılara “eylem, eylem” diye seslenerek mücadele kararları alınmasını istedi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i istifaya çağıran işçiler, “Artık yeter” dedi

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Çevre davalarının maliyeti çok yüksek. Bilirkişi 200 bin istiyor. Dava kaybedilirse emekli maaşından kesiliyor

Evrensel'i Takip Et