05 Mayıs 2011 09:08

Portekiz, acı reçeteye imzayı attı

PORTEKİZ, Avrupa Birliği ve IMF ile 3 yıllık programla 78 milyar avro tutarında finansal dış yardım almak için anlaşmaya vardı. Uzmanlar, yardım tutarının 80 milyar avro olacağını tahmin ediyordu.Portekiz’in geçici Başbakanı Jose Socrates yardımın üç yıla yayılacağını açıkladı. Socrates şöyle konuştu: “Dış yar

Portekiz, acı reçeteye imzayı attı
Paylaş

PORTEKİZ, Avrupa Birliği ve IMF ile 3 yıllık programla 78 milyar avro tutarında finansal dış yardım almak için anlaşmaya vardı. Uzmanlar, yardım tutarının 80 milyar avro olacağını tahmin ediyordu.

Portekiz’in geçici Başbakanı Jose Socrates yardımın üç yıla yayılacağını açıkladı. Socrates şöyle konuştu: “Dış yardım konusuna her zaman son seçenek olarak baktım. Bu hafta bile bu şekilde düşünüyordum. Ama sanırım bu kararı almamakla gireceğimiz büyük bir risk olduğunu anladığımız bir noktaya gelmiş bulunuyoruz.”

Anlaşma, kamu sektöründe daha fazla işten çıkarma ya da kamu çalışanlarının 13’üncü ve 14’üncü ay maaşlarının kesilmesi gibi önlemleri içermiyor. Ancak eğitimde ve sağlıkta kesinti yapılması bekleniyor.

Ağır borç yükü nedeniyle piyasaların ve Avrupa Birliği’nin finansal yardım talebinde bulunması çağrılarına uzun süre direnen Portekiz, geçen ay Yunanistan ve İrlanda’dan sonra AB’den yardım isteyen üçüncü ülke olmuştu.
(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İnkar sürdükçe isyan büyüyecek

SONRAKİ HABER

İsrail, barıştan rahatsız oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...