05 Mayıs 2011 07:11

34 seçim anketinin sonucu

12 Haziran seçimlerine az bir süre kala, anketler de, seçim haberlerinin önemli gündemlerinden birini oluşturuyor.Partilerin kendi yaptırdığı anketlerin yanında bazı araştırma şirketleri de yaptıkları çalışmalarla seçmenin nabzını tuttu.Kimi anketlerde tavan yapan partiler bazı anketlerde ise şok düşüş yaşadı.

34 seçim anketinin sonucu
Paylaş

12 Haziran seçimlerine az bir süre kala, anketler de, seçim haberlerinin önemli gündemlerinden birini oluşturuyor.

Partilerin kendi yaptırdığı anketlerin yanında bazı araştırma şirketleri de yaptıkları çalışmalarla seçmenin nabzını tuttu.

Kimi anketlerde tavan yapan partiler bazı anketlerde ise şok düşüş yaşadı.

Bundan önceki seçimlerde doğru tahminlerde bulunan ve Türkiye genelinde araştırmalar yapan şirketlerin anketleri birbirine çok yakın çıksa da hiçbir araştırma şirketinin sonucu kesin değil,  mutlaka bir sapma oranı bulunuyor.

Konsensus, Metropoll, Andy-Ar, USADEM, ANAR, GENAR, MARMARA, Trend, ORC, İKSara gibi araştırma şirketlerinin, Ocak 2011’den bugüne kadar Türkiye genelinde yaptırdıkları ve medyada yer alan 34 seçim anketi ve araştırmasının ortalaması şöyle:

AKP: 46,95, CHP: 26,55, MHP: 11,85, BDP (Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku bağımsız adayları BDP olarak not ediliyor): 5,81, DİĞERLERİ: 8,84 (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

4 yaşındaki Merve AKP konvoyunun kurbanı oldu

SONRAKİ HABER

CHP'de değişen bir şey var mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...