05 Mayıs 2011 05:50

Saybolt işçisi grevde

PETROL-İŞ Sendikası’nın örgütlü olduğu Saybolt Gözetim ve Laboratuvar Hizmetleri AŞ işçileri dün greve çıktı. Saybolt’ta 1 Kasım 2010 tarihinde başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 7 Nisan 2011 tarihinde grev kararı alınmıştı. Grev Gebze’de Petrol-İş Genel Se

Saybolt işçisi grevde
Paylaş

Merkezi Gebze’de bulunan işletme, Aliağa, İstanbul Haramidere, İzmit, Trabzon, Mersin ve Batman'da faaliyet gösteriyor. 74 sendika üyesinin bulunduğu işletme, petrol şirketlerine gözetim ve analiz hizmeti veriyor. Saybolt çalışanları limanlara gelen petrol gemilerinden numune alıyorlar, laboratuvarlara gelen numuneleri inceleyerek rapor ediyor.

EL DEĞİŞTİRDİ

Saybolt, 100 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren, 50 ülkede, 70 ofisi bulunan bir gözetim ve denetim hizmeti veren bir firma. Şirket, Türkiye' de 1989 yılında francais olarak Saybolt Catoni Persa olarak kuruldu. 2007 yılında yüzde 100 hissesi Corelab tarafından alınan Saybolt, Saybolt Turkey olarak faaliyetlerine devam ediyor. 2007 yılında Amerikan firması olan Corelab tarafından alındıktan sonra çalışanların yıllık performans primleri kesilmiş, 2007-2009 yılı arasında da çok düşük ücret zamları yapılmıştı. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TTB’den 15 mayıs mitingine katılım çağrısı

SONRAKİ HABER

İtalya'da genel grev

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...