18 Nisan 2025 18:15

Yargıtay Birinci Başkanvekilinden tutuklama savunması: Davalar 10 yıl sürüyor, toplum tutuklama istiyor

Tutuklamalara ilişkin savunmada bulunan Yargıtay Birinci Başkanvekili Ahmet Ömeroğlu, "Dava açıp yargılama 10 sene sürecekse, toplum tatmin olmuyor, hemen ne görmek istiyor, tutuklansın" dedi.

Yargıtay Birinci Başkanvekilinden tutuklama savunması: Davalar 10 yıl sürüyor, toplum tutuklama istiyor

Fotoğraf: DHA

Bolu — Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Kariyer Zirvesi programı gerçekleştirildi. Programda konuşan Yargıtay Birinci Başkanvekili Ahmet Ömeroğlu, “Tutuklamanın şartları çok zor. İstisnaen uygulanması lazım ama dava açıp yargılama 10 sene sürecekse, toplum tatmin olmuyor, hemen ne görmek istiyor, tutuklansın" dedi.

Ömeroğlu, yargılamada adil olunduğunu öne sürerek, "Arkadaşlar lütfen failin kimliği, partisi, milliyeti, cinsiyeti ne olursa olsun hiçbir kimsenin şerefiyle, onuruyla oynama hakkınız yok. O insanın sadece kusurlu bir davranışını yargılıyoruz" diye konuştu.

Ömeroğlu, yargılamanın süresinin çok önemli olduğunu belirterek, "Yargılamalar makul sürede yapılmazsa, bu defa bizim aslında tedbir dediğimiz kurumlar, bu defa cezalandırma yöntemine tebdil edilmiş oluyor. Tutuklama bir tedbir değil mi? Tutuklamanın şartları çok zor. İstisnaen uygulanması lazım ama dava açıp yargılama 10 sene sürecekse, toplum tatmin olmuyor, hemen ne görmek istiyor, tutuklansın. Sakarya'da bir hayvanı öldüren bir kepçe operatörü tutuklandı. O tarih itibarıyla öyle bir suç da yoktu. Sonradan çıktı Hayvan Koruma Kanunu. O nedenle yaptığımız işi ne uzun ne kısa tutmak lazım" dedi. (DHA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Emekçiler için futbol sadece TV'de

Emekçiler için futbol sadece TV'de

Milyarlarca dolarlık bir pazar büyüklüğüne ulaşan Türkiye futbol ligi 2024-25 sezonunun perdesini indiriyor. Şampiyonluğu kazanan Galatasaray yarın Yenikapı’da bir kutlama şöleni yapacak. Ancak oyunun ‘esasını’ oluşturan maçlara gitmek, tribünlerde izlemek giderek erişilemez bir ayrıcalık haline geliyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
İBB'ye 4. dalga operasyonu: 45 kişi gözaltına alındı.

Evrensel'i Takip Et