05 Mayıs 2011 03:22

Hizmet-İş’e geçene çikolata

Belediye-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) Hizmet-İş’in işveren desteği ile örgütlenmesi devam ediyor.Üç ayı aşkın süredir İBB ve bağlı şirketlerinde işçileri zorla Hizmet-İş’e geçirmeye çalışan şirket yöneticileri, müd&u

Hizmet-İş’e geçene çikolata
Paylaş

Üç ayı aşkın süredir İBB ve bağlı şirketlerinde işçileri zorla Hizmet-İş’e geçirmeye çalışan şirket yöneticileri, müdürler ve amirler, son olarak da işçilere çikolata ve içinde Hizmet-İş yazan saatler dağıtmaya başladı.

İBB’de süren baskılarla ilgili dün sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Belediye-İş, baskıların son bulmasını, işçilerin sendika seçme hakkına saygı gösterilmesini istedi.

Belediye-İş 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Gülüm, Hizmet-İş’in işçilerin kendilerine geçmesi için rüşvet dağıttığını bunu da “Üyelerimizden aldığımız parayı onlara geri veriyoruz” diye kılıflandırdığını kaydetti. İşçilere saat, çikolata hediye eden zihniyetin aynı zamanda işçilerin en büyük kazanımı olan Kıdem tazminatının kaldırılması için Hükümetle işbirliği yaptığını belirten Gülüm, “kıdem tazminatı kaldırılsın” diyenlerin daha iyi sendikacılık yapma laflarının gerçek dışı olduğunu kaydetti. Gülüm, toplumu pirinç ile kandıranlarla işçileri saatle kandırmaya çalışanların aynı zihniyette olduğunu söyledi.

İŞVEREN TEMSİLCİLERİ BASKI YAPIYOR

Ortak basın açıklamasını yapan Belediye-İş 1 No’lu Şube Başkanı Muhammed Ceylan, üyelerinin üç aydır orman kanunları ile sendika değiştirmeye zorlandığını, sendika değiştirmek istemeyenlerin telefonlarından tehdit mesajları aldıklarını, kimilerinin sürgün edildiğini kaydetti.

Bu baskıları sözde sendikanın yöneticileri ile işveren temsilcilerinin yaptığını ifade eden Ceylan, baskı yapan işveren temsilcilerinin isimlerini şöyle sıraladı; “İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mevlüt Bulut, İBB Sosyal ve İdari İşler Müdürü Osman Savaş, İBB Mezarlıklar Müdürü Adem Avcı, İBB Su Ürünler Müdürü Arif İrfan Eken, İBB Sosyal ve İdari İşler Müdürlüğünde Tesislerden sorumlu MüdürAbdullah Taştan, İBB İnsan Kaynakları Müdürü, İBB yol bakım Müdürü muavinleri Mustafa Şahin,Nihat Badur Mahir Alkış, Ömer Alkış, İBB Atık Yönetimi Müdürü Cevat Yaman, İBB Personel Müdür Yardımcısı Davut Salihoğlu.”

Adını açıkladıkları kişilerin açıkça suç işlediğini söyleyen Ceylan, bu kişilerin aynı zamanda işçilere üzerlerinde Hizmet-İş yazan saat ve çikolata da dağıttırdığını kaydetti.

BİZİM YANIMIZDA İŞÇİLER VAR

Ceylan, “Hizmet-İş promosyon sendikacılığı yaparak, baskı ve tehditle boyun eğdiremediği belediye işçilerini saat ve çikolata dağıtarak ikna etmeye çalışmaktadır. Hizmet-İş’in demokrasi anlayışı, sendika değiştirmeyen işçileri tehdit etmek, Belediye-İş üyesi işçiyi işverenlerle el ele sürgüne göndermek, sendika değiştirmeyen işçilerin mesaisini kesmektir” diye konuştu.  

Sendika değiştirmeyen işçilerin “seçimlerden sonra görüşürüz” diyerek tehdit edildiğini belirten Muhammed Ceylan, ne seçimden önce ne de seçimlerden sonra hiçbir tehdite pabuç bırakmayacaklarını beliterek, “Sizin arkanızda işverenler varsa bizim yanımızda işçiler var” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Özgürlük ve demokrasinin en önemli dayanağı kadın hareketleri

SONRAKİ HABER

Hem tehdit edecek, hem de yutacak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...