24 Nisan 2013 08:54

1 Mayıs’ta talebimiz barış olacak

İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, İzmir’de sendikacılarla bir araya gelerek, Meclise sunacağı işçi haklarına ilişkin yasa teklifi konusunda görüş alışverişinde bulundu. Sendikacılar, yasa teklifinde yer almasını istedikleri maddelere ilişkin önerilerini iletti. Ayrıca, söz konusu sendikaların örgütlü olduğu işyerlerinde

1 Mayıs’ta talebimiz barış olacak
Paylaş

Tüzel ve İzmirli sendikacıların bir araya geldiği toplantıda ağırlıklı olarak barış süreci ve 1 Mayıs konuşuldu. Tüzel, yıllardır ülkede savaş ortamının sürmesi ve politikanın ağırlıklı olarak bu sorun etrafında dönüyor olmasının hem sınıfın sorunlarının hem de yürütülen mücadelelerin görünür olmasını güçleştirdiğini belirtti. İşçilerin ve emek örgütlerinin görüşlerini Meclis’e yansıtmayı istediklerini ifade eden Tüzel, “1 Mayıs’tan önce yasa teklifi vermeyi önemsiyoruz. İşçinin, emeğin hakları, örgütlenme özgürlüğü talepleri ile sınıfın barış ve demokrasi taleplerini ileteceğiz” diye konuştu.  Savaş bahanesiyle ekmeğin küçülmesi, yıllardır ırkçı söylemlerin yarattığı tahribat gibi sorunlarının ortadan kalkmasını istediklerini belirten Tüzel, “Savaşın bitmesi yönünde sürdürülecek çalışmalar hak, emek ve özgürlük kazanımlarını geliştirecektir” dedi.

SENDİKALAR SUS-PUS

Toplantıda konuşan Deri-İş İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz, işyerlerinden toplanan imzaların işçilerin taleplerini içeren metinin 1 Mayıs kürsüsünden okunması gerektiğini söyledi. 1 Mayıs’a üzerinde sadece “Barış” yazılı tek bir pankartla bile katılabileceklerini ifade eden Alagöz, “Ülkede ve Ortadoğu’da ne yazık ki birinci gündem maddesi savaş. Bu savaşın herkese zararı var. Sendikalar yine sus-pus ne olacağını merakla bekliyor. 1 Mayıs’taki talebimiz barış olacak” dedi.

Tez Koop-İş İzmir Şube Başkanı Birol Aslanoğlu, işçi ve emekçilerin olmazsa olmazının barış olduğunu, başka seçeneklerinin olmadığını vurgulayarak, süreci takip ettiklerini, işçi ve emekçilerin sorunları ile birlikte çözülmesini istediklerini ifade etti. BES İzmir Şube Başkanı Ramis Sağlam da, işyerlerinde akil insanlar üzerinden çok tartışma yaşandığını belirterek, “Sorun çözüldüğünde değil, sorun çözülürken emek örgütleri ne yapacak asıl sorun burada başlıyor” dedi.

Tez Koop-İş 2 No’lu Şube Başkanı Caner Fırat da, “Genç işçiler tarafından barış sürecinin nedeni ve ‘niçin’i tam anlaşılamıyor. Barışın ekmeğimize ne gibi bir katkısı olacağı iyi anlatılmalı. Sınıfın akil insanları çıkmalı” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ankara’da 1 Mayıs hazırlıkları sürüyor

SONRAKİ HABER

Halkın ocağına taş oturdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...