24 Nisan 2013 06:02

Ankara’da 1 Mayıs hazırlıkları sürüyor

Ankara’da 1 Mayıs hazırlıkları tüm sendikalarda sürüyor.KESK, DİSK, TTB, TMMOB ve SGBP’den oluşan 1 Mayıs tertip komitesi, yaptığı toplantılarla 1 Mayıs hazırlıklarını sürdürüyor. Tertip komitesinde yer alan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Dengiz Sönmez, 1 Mayıs’a ilişkin tertip komitesi

Ankara’da 1 Mayıs hazırlıkları sürüyor
Paylaş

KESK, DİSK, TTB, TMMOB ve SGBP’den oluşan 1 Mayıs tertip komitesi, yaptığı toplantılarla 1 Mayıs hazırlıklarını sürdürüyor. Tertip komitesinde yer alan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Dengiz Sönmez, 1 Mayıs’a ilişkin tertip komitesi olarak bildirilerin hazırlandığını, toplantıların sürdüğünü söyledi.

Sönmez, tertip komitesi olarak bu yıl 1 Mayıs’a, “Yoksulluğa, taşeronlaşmaya, güvencesizliğe, gericiliğe, ırkçılığa, emperyalizme karşı, emek, barış, özgürlük ve demokrasi İçin 1 Mayıs’ta alanlardayız” şiarıyla çağrı yaptıklarını belirtti. Sönmez, esnek, güvencesiz çalıştırmaya, taşeronlaştırmaya, özelleştirmeye son verilmesi, iş cinayetlerinin durdurulması, bölgesel asgari ücrete karşı, kıdem tazminatı fonuna karşı taleplerini alanlarda dile getireceklerini söyledi.

MAHALLELERDE ÇAĞRI YAPILIYOR

TÜMTİS Ankara Şube Başkanı Nurettin Kılıçdoğan, bu yıl mahallelerde, kahvehanelerde sendikal örgütlülüğü olmayan emekçilere TÜMTİS pankartı altında yürüme çağrısı yaptıklarını anlattı. Kılıçdoğan, bu hafta içinde iş yeri temsilcileriyle toplantılar gerçekleştireceklerini, 1 Mayıs kutlanmayan illerdeki üyelerine çağrı yaparak Ankara’ya davet edeceklerini söyledi. Özellikle Kayseri’de 1 Mayıs çalışmalarının yoğun olarak ilerlediğine dikkat çeken Kılıçdoğan, Yol-İş ve Türk Metal Ankara 2 No’lu Şubenin de bu yıl Sıhhiye’deki mitinge katılacağını söyledi. Birçok iş yerinde hâlâ sigortasız çalıştırmanın yoğun olduğunu söyleyen Kılıçdoğan, kıdem tazminatı, çalışma saatleri, işçi cinayetleri ve yoksulluğu 1 Mayıs alanlarında dile getireceklerini vurguladı.

ELEKTROWORLD İŞÇİLERİ ALANDA OLACAK

Tez-Koop-İş Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Barın, bu yıl diğer yıllara göre daha güçlü bir katılımla alanlarda olacaklarını söyledi. Barın, örgütleme çalışmalarının sürdüğü Elektroworld’de birçok işçinin sendikaya üye olduğu için işten atıldığını, bununla ilgili de eylem planı hazırladıklarını söyledi. 1 Mayıs’ta Elektroworld işçilerinin de alanlarda olacağına değinen Barın, bu hafta içi işyeri temsilcileriyle toplantı yaparak üyelere çağrıda bulunacaklarını dile getirdi. Barın, 1 Mayıs günü Sezenler Sokak’ta toplanıp Ankara Garı önüne yürüyeceklerini sözlerine ekledi. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar talepleriyle 1 Mayıs’ta olacak

SONRAKİ HABER

1 Mayıs’ta talebimiz barış olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...