22 Nisan 2013 15:00

Öğretmenden sistematik şiddet

Eskişehir ETİ Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, İngilizce öğretmenleri A.Ö.den şiddet gördüklerini belirtti.Gazete büromuza gelen öğrenciler öğretmenleri tarafından sistematik bir şiddete maruz kaldıklarını söylediler. Öğretmeninden hem fiziksel hem psikolojik şiddet gördüğünü aktaran Öğrenci Alpa

Öğretmenden sistematik şiddet
Paylaş

Gazete büromuza gelen öğrenciler öğretmenleri tarafından sistematik bir şiddete maruz kaldıklarını söylediler. Öğretmeninden hem fiziksel hem psikolojik şiddet gördüğünü aktaran Öğrenci Alpay Avcu, öğretmenleri tarafından sürekli ‘abiler’ diye tabir edilen cemaat evlerine gitmeleri için zorlandıklarını ifade etti. Gitmeyen öğrencilerin ise küfür tehdit ve dayakla baskı altına alındığını söyledi.

‘ISLATIP DÖVÜYOR’

Avcu, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Okula başladığım günden beri beni darp ediyordu. Sadece bana değil, okulda bulunan diğer öğrencilere de aynı şeyi yapıyordu. Bizi tuvalete götürüp, kameraların görmeyeceği noktalarda bize küfür ve hakaret ediyordu. Tehdit edip bizi darp ediyordu. Daha çok acıması için yüzümüzü yıkayıp öyle dövüyordu. Bunu cemaate gitmeyen ve onun söylediklerini dinlemeyen herkese yapıyordu.”

‘KORKUYORDUM’

Bu yaşadıklarını bugüne kadar anlatmayışımın kimseye bahsedemememin nedeni tehditlerinden korkuyor olmamdı” diyen Avcu, bazı öğretmenlerin de A.Ö.den korktuğunu dile getirdi. Son dönemde kendisine karşı baskı ve şiddetin çok arttığını belirten Avcu, “Tatsız olayların yaşanmaması için, darba uğramamak için onu gördüğümde yolumu değiştiriyordum. Ama o sürekli beni her gördüğünde tehdit etti” dedi.

Lise Öğrencisi Alpay Avcu, son yaşadığı olaya birçok kişinin şahit olduğunu söyledi. Öğretmenlerin, diğer arkadaşların bu öğretmenden rahatsız olduğunu söyleyen Avcu “Arkası sağlam diye kimse bulaşmak istemiyor” dedi.


‘DARP GÖRÜNTÜLERİ KAYIT ALTINDA’

Alpay Avcu başından geçen bir olayı da şu şekilde anlattı: “Geçenlerde okul bahçesinde kız arkadaşımla çekirdek çitliyorduk. Bizi gördü sonra bağırarak yanına çağırdı ve tuvalete gitmemi istedi. Kız arkadaşıma o sırada çok ağır onur kırıcı sözler söyledi. Beni tuvalete soktu ve bir daha bizi yan yana görürse döveceğini söyledi. Daha sonra kız arkadaşımın hasta olduğu 16 Nisan günü onu hastaneye götürdüm. Oradan dönüşte okula gittik. Merdivenlerde bizi gördü ve kız arkadaşıma sivil gezme sebebini sordu. Ben hastaneden geldiğimizi anlattım. Hakaret etmeye başladığı zaman oradan gitmek istedik. Bunun üzerine şapkamdan çekerek kafamın arkasına yumruk attı. Onu, kantinci ve orada bulunan öğrenciler tutmaya çalıştı. Darp görüntüleri kameralar tarafından kayıt altına alındı.”


'SADECE BİR OLAY OLDU'

Konu hakkında görüştüğümüz 14 yıllık öğretmen olan A.Ö ise öğrencisini sadece uyardığını ancak bir kere bir olay yaşandığını söyledi. A.Ö "Olaydan 1 hafta önce uyarmıştım. Olay günü ise kız arkadaşıyla kol kola gördüğüm için uyardım. Kız arkadaşının sivil giyindiğini gördüğüm için uyardım. Kız öğrenci yerine çocuk cevap verdi. Sonrasında münakaşa oldu ve karşılıklı bir olay oldu. Daha önceden böyle bir olay yaşamadım. Okulda da herkes bilir beni. Bu çocuğun da dersine girmedim. Çocuk annesine küfrettiğimi iddia ediyor. Böyle bir şey de yapmadım" dedi. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir’den Chiapas’a futbol yolculuğu

SONRAKİ HABER

Emek Sineması’nı yıkarken yaktılar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...