22 Nisan 2013 10:02

ÇGD: Beni de Fazıl Say!

ÇAĞDAŞ Gazeteciler Derneği(ÇGD) Genel Yönetim Kurulu ve Ankara Şubeleri, Fazıl Say’ın aldığı cezayla ilgili bir basın açıklaması yaptı.Çağdaş Gazeteciler Derneği Fazıl Say’a verilen cezanın düşünce ve ifade özgürlüğüne büyük bir darbe vurduğunu belirtti. Dünyaca ünlü Piyan

ÇGD: Beni de Fazıl Say!
Paylaş

ÇAĞDAŞ Gazeteciler Derneği(ÇGD) Genel Yönetim Kurulu ve Ankara Şubeleri, Fazıl Say’ın aldığı cezayla ilgili bir basın açıklaması yaptı.
Çağdaş Gazeteciler Derneği Fazıl Say’a verilen cezanın düşünce ve ifade özgürlüğüne büyük bir darbe vurduğunu belirtti. Dünyaca ünlü Piyanist Fazıl Say’ın başına gelenlerin aslında kimseyi şaşırtmadığını belirten ÇGD, Türkiye’de iktidar sahiplerinin düşünce ve fikir özgürlüğüyle aralarındaki uçurum ve tahammülsüzlüğün bir kez daha ortaya çıktığını vurguladı. ÇGD, “Sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından, İranlı Şair ve Bilgin Ömer Hayyam’ın bir dörtlüğünü paylaşan Say’ın düşüncesini herkes beğenmeyebilir ama kimse, hiçbir düşünceyi mahkum etme hakkına sahip değildir.”derken, Say’ın karşılaştığı tutumun, iktidar sahiplerinin ellerinde bulundukları yetkiyi kullanma şekli, yasal düzenlemeler bahane edilerek tartışılacak kadar basit bir vaka olmadığını söyledi.

‘TAM BİR İKİYÜZLÜLÜK’

Çağdaş Gazeteciler Derneği açıklamasında şunları vurguladı: Siyasal iktidar, kendi hegemonyasını kurarken kimi zaman Erdoğan’ın “şiir okudu diye” hapse atıldığı çarpıtmasını yaymakta, kimi zaman da din tacirlerine tepki gösteren şiirlere ceza vermektedir.
Fazıl Say’a verilen cezaya ilişkin, AKP iktidarının sergilediği tutum ise hep karşılaştığımız ikiyüzlülükten başka bir şey değildir. Türkiye’nin de tanıdığı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin “İfade özgürlüğü, sadece hoşa giden veya zararsız ya da tepki yaratmaz sayılan haberler veya fikirler için değildir” içtihadı ortadadır. Hal böyleyken, çıkıp da “Başkalarının kutsalları sizin kutsallarınız olmayabilir ama siz başkalarının kutsallarını aşağılama hakkına sahip değilsiniz” demek, tam da, kutsalı, kendisine ait olanla sınırlamak demektir.
Şimdi, “Beni de Fazıl Say” deme vaktidir.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Habervaktim'in komplo kurduğu mahkemede ispatlandı

SONRAKİ HABER

Barcelona ağır basıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa