04 Mayıs 2011 11:40

Bozlak gazeteciler ile buluştu

Emek, Demokrasi, Özgürlük Bloku Adana Bağımsız milletvekili Adayı Murat Bozlak, kahvaltılı bir toplantı ile Adana’da bulunan yerel ve ulusal gazete muhabirleri ile buluştu.  Bozlak burada yaptığı konuşmada halkın iradesine kelepçe vuran yüzde 10 barajı nedeniyle seçimlere bağımsız adaylarla gitmek durumda kaldıklarını ifade etti.

Bozlak gazeteciler ile buluştu
Paylaş

Baharat kafede yapılan toplantıya, blok bileşenleri olan BDP İl Başkanı Zeki Karataş, EMEP İl Başkanı Sevil Aracı, EDP İl başkanı İsmail Başaran ve diğer blok bileşenlerinin temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blok’u Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Murat Bozlak, halkın iradesinin önüne engel olan yüzde 10 barajı konusunda ne iktidar partisinin ne de muhalefet partilerinin bundan önce yapılan çalışmalara destek olmadığını belirtti. Yüzde 10 barajı nedeniyle bu partilerin fazladan milletvekili çıkardıklarını hatırlatan Bozlak, barajı aşan siyasi partilerin fazladan elde ettikleri milletvekillerini kaybetmemek için sözde karşı olduklarını ifade etseler de hiçbir girişimde bulunmadıklarını vurguladı.  

Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar yüksek seçim barajının olmadığına dikkat çeken Bozlak, Avrupa’da en yüksek barajın yüzde 5 olduğunu söyledi. Bozlak, bağımsız adaylar olarak yeni bir çözüm gücü yaratmak için mücadele tiklerini dile getirdi. Geniş bir blok ile birçok siyasi partinin ortak bir seçim çalışması yürüttüğünün altını çizen Bozlak, 150 bin oy hedeflediklerini ancak seçimleri çantada keklik olarak görmediklerini söyledi.  

Hedefledikleri oy oranına ulaşmak için mahalle mahalle, sokak sokak, fabrika fabrika gezeceklerini aktaran Bozlak, verdikleri emeğin karşılığını 12 Haziran günü alacaklarına inandıklarını söyledi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ÖSYM Yasası Mahkemede

SONRAKİ HABER

Tüzel, Sefaköy'de Kadınlarla buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa