21 Nisan 2013 11:27

Alevisiz barıştan söz edilemez

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, “Anaların ağlamaması için üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız ama bunu hükümet istiyor diye değil savaşın bitmesi için istiyoruz” dedi.Alevi Kültür Dernekleri’nin Ege Bölge toplantısı gerçekleşti. 6 ilden toplam 28 Alevi Derneği tems

Alevisiz barıştan söz edilemez
Paylaş

Alevi Kültür Dernekleri’nin Ege Bölge toplantısı gerçekleşti. 6 ilden toplam 28 Alevi Derneği temsilcisinin katıldığı toplantı Yamanlar Cemevi’nde yapıldı. Toplantıda yapılan konuşmalarda başta Anayasa tartışmaları olmak üzere, barış müzakereleri ve Alevi kurumlarının yaşadığı sorunlar konuşuldu.

ÇÖZÜM İÇİN ORTAK HAREKET

Toplantıda konuşan Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, anayasa değişikliğine ilişkin hazırlayacakları çözüm önerilerini tüm siyasi partilere sunacaklarını belirterek yaşadıkları sıkıntıların çözümünün ortak hareket etmekten geçtiğini dile getirdi.

Çözüm sürecine ilişkin görüşlerini de aktaran Demir, şunları söyledi: “Barış kelimesi kulağa çok hoş geliyor ama inançların yok sayıldığı bir ülkede barıştan söz edilemez. Türkiye’de kanlı bir savaş var. Anaların ağlamaması için üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız ama bunu hükümet istiyor diye değil savaşın bitmesi için yaparız. Türkiye’de artık huzur ve barış içinde yaşanması için toplumun beklentisine katkı sunmaya hazırız. 20 milyon Alevi’nin inancını yok sayarak bu ülkede barışı sağlayamazsınız. Topyekûn barış sağlanacaksa bütün toplumların talep ve beklentilerinin masaya yatırılması gerekiyor.”
Alevilerin sorunlarının çözümünde emekten yana sendikalar ve örgütlerden destek beklediklerini belirten Demir, “Demokratik yollardan haklarımızı alamazsak, meydanlara ineceğiz. 1 Mayıs’ta da derneklerimiz pankartlarıyla alanlarda olmalı” diye konuştu.

3. YOL OLUŞTURMALIYIZ

Alevi Bektaşi Federasyonları Ege Bölge Sorumlusu Mustafa Aslan da çözüm sürecinde Alevilere çok iş düştüğünü dile getirdi. “Hepimiz barıştan yanayız. İstenilmeyecek itiraz edilecek bir şey değil. Barış sürecinde AKP’nin kafasında ne olursan olsun, Alevileriyle Kürtleriyle, emekçileriyle, Ermenileriyle ötekileştirilmiş tüm güçleriyle birlikte bu sürecin Türkiye’nin daha demokratik olması için mücadele etmek zorundayız” diyen Aslan, hep beraber üçüncü yolu oluşturmalıyız” diye konuştu.
(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Barış sürecinde sendikalar da yer almalı

SONRAKİ HABER

Arçelik’te ne konuşuluyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...