21 Nisan 2013 08:59

‘Akil insanların başına geleceklerden Bahçeli sorumludur’

Urfa’da düzenlenen AKP Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı 8. Bölge Toplantısı’nda konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin İzmir mitinginde Akil İnsanlar Heyeti’nin hedef gösterdiğini belirterek, “Bu insanlardan birinin başına bir hal gelirse sorumlusu Devlet Bahçeli’dir

‘Akil insanların başına geleceklerden Bahçeli sorumludur’
Paylaş

Urfa’da düzenlenen AKP Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı 8. Bölge Toplantısı’nda konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin İzmir mitinginde Akil İnsanlar Heyeti’nin hedef gösterdiğini belirterek, “Bu insanlardan birinin başına bir hal gelirse sorumlusu Devlet Bahçeli’dir” dedi.

Toplantıda yaptığı konuşmada Kürt sorununa ilişkin başlayan yeni süreci değerlendiren Şahin’in hedefinde Bahçeli vardı. Tüm insanların aynı ırktanmış gibi kabul edilemeyeceğini söyleyen Şahin, Bahçeli’nin İzmir’de yaptığı konuşmayı eleştirerek şunları söyledi; “Burada ilan ediyorum. Bu akil insanlardan birinin başına bir hal gelirse sorumlusu Devlet Bahçeli’dir. Dün militanlarına İzmir’de akil insanları hedef göstermiştir. Diyecek ki şimdi ‘hayır efendim biz onları kastetmedik’. Neyi kastettiniz? Kimi vuracaksınız? Kimi öldüreceksiniz? Kürt vatandaşları mı? Bölüneceğini zannettiğiniz ama bu ülkeye en az bizler kadar bağlı, bu ülkenin birliğinden, bütünlüğünden yana olan Kürt vatandaşlarımıza mı bu tehdidiniz?​”  İzmir’deki MHP mitinginde de ‘vur de vuralım, öl de ölelim’ sloganları atıldığını söyleyen Şahin,  “Bursa’da, ‘Onun da zamanı gelecek’ demişti. Dün de diyor ki ‘akil insanlar bu sözden ürpermelidir’. Bu ne demektir? Sayın Bahçeli, zamanı gelince talimat verdiğinizde partinizin mensupları, bu sloganları atanlar kime uyacak? Kimi öldürecekler? Kimi vurmak, kimi öldürmek için talimat vereceksiniz” dedi. (URFA)

ÖNCEKİ HABER

Tek Gıda-İş kongresinde barış ve grev vurgusu

SONRAKİ HABER

Memur-Sen 1 Mayıs’ta Çanakkale’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...