20 Nisan 2013 11:44

ÇAYKUR’da grev önlükleri giyildi

Tek Gıda-İş Sendikası toplusözleşme görüşmelerinde anlaşmaya varamadığı ÇAYKUR’da yarın grev uygulamasına başlayacak. ÇAYKUR bünyesindeki 58 fabrikada yaklaşık 10 bin işçi ile greve çıkacak olan Tek Gıda-İş önceki gün grev önlüklerini işçilere dağıttı.Sendikanın bu hazırlıkları &Cce

ÇAYKUR’da grev önlükleri giyildi
Paylaş
Gençağa Karafazlı

Sendikanın bu hazırlıkları ÇAYKUR’da kırmızı alarm verilmesine neden oldu. ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütluoğlu işçilerin telefonlarına gönderdiği mesajla “Gelin yarın iş başı yapın” dedi.  Bazı incelemelerde bulunmak üzere Rize’ye gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da düzenlediği basın toplantısında, “Ben böyle bir süreçte grev yapılmasına karşıyım. Zorla hak aranmaz, amaçları grevle hesap sormak, ben hem üretici hem de işçi olan vatandaşlarımızın bu greve destek vereceğini sanmıyorum” diyerek grev uygulamasına karşı çıktı.

GREV YAPMAYA KARARLIYIZ

Bakanın bu açıklamalarından yaklaşık 20 dakika sonra Tek Gıda-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Recep Ali Çelik Grev ÇAYKUR işçilerine grev önlüklerini giydirdi.

Grev önlüklerini giyen işçiler, “Sayın Bakanımız Hayati Yazıcı seçim öncesi sendikamızı ziyaret ettiğinde bizlere  ‘maaşlarınızda iyileştirme yapacağız’ demiş ve bu işin takipçisi olacağını söylemişti. Geldiğimiz noktada 5 yıldan beri bırakın maaşlarımıza iyileştirmeyi birde sendikal haklarımız gasbedildi. 5 yıldır mağduruz, çeşitli baskı ve tehditlerle karşılaştık, sürgün edildik. Şimdi ise sayın bakanımız ‘ÇAYKUR işçisi hem üretici hem de işçidir kendisini mağdur etmez’ diyor. Biz açık bir dille bir kez daha buradan sizlerin aracılığıyla sesleniyoruz. Evet, hem işçi hem üreticiyiz ve pazartesi şanlı bir greve başlıyoruz. Elimizdeki çaylarımız yansa dahi hakkımızı alana dek grev yapmaya kararlıyız” dediler.

ÇAYKUR’DA KIRMIZI ALARM

Bütün bu yaşananla karşısında adeta şaşırıp kalan ve süreci iyi yönetemeyen ÇAYKUR yöneticileri harekete geçerek önceki gece apar topar tüm daire amirlerini ve fabrika müdürlerini toplayarak kırmızı alarm verdi. ÇAYKUR işçilerinin telefonlarına mesaj yoluyla “Fabrikanızda yaş çay imalatı bitinceye kadar çalışmak üzere 20 Nisan tarihinde fabrikanıza müracaat ederek işe başlamanızı rica ederiz.”

ÇAYKUR tarafından 22 Nisan Grevi öncesi gönderildiği iddia edilen bu işbaşı mesajı onlarca işçiyi adeta şoke etti. İşçiler, “Bizlere Kurban ve Ramazan Bayramı dahi vermeyenler şimdi ne oldu da daha bir kilo yaş çay olmamasına rağmen hiçbir fabrika açılmamasına rağmen bizden işbaşı yapmamız isteniyor. Bize 10 simit parasını çok görenler ne oldu da şimdi bize adeta rüşvet verir gibi bir de kampanya öncesi işbaşı hakkı veriyorlar. Bu acele niye? Biz işbaşı yapacağımız zamanın çay kampanyası zamanı olduğunu biliyoruz. Biz hakkımızı istiyoruz” diye konuştular. (Rize/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kız çocuğu itinayla öğütülür!

SONRAKİ HABER

Adana'da İlçe Emniyet Müdürü ölü bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...