20 Nisan 2013 14:17

‘Sanatı değil yağcıyı seviyor’

SAKARYA Üniversitesi Gazetecilik Topluluğu tarafından Kültür ve Kongre Merkezinde ‘Sansür’ konulu bir söyleşi düzenlendi.Konuşmacı olarak Köşe Yazarı Nuray Sancar ve Yazar/Oyuncu Orhan Alkaya katıldı. Nuray Sancar, sansürün siyasi iktidarın hoşuna gitmeyen birkaç kitabın veya sanat eserinin yasaklanmasının ö

‘Sanatı değil yağcıyı seviyor’
Paylaş

Konuşmacı olarak Köşe Yazarı Nuray Sancar ve Yazar/Oyuncu Orhan Alkaya katıldı. Nuray Sancar, sansürün siyasi iktidarın hoşuna gitmeyen birkaç kitabın veya sanat eserinin yasaklanmasının ötesinde geniş ölçekli bir mekanizma olduğunu söyledi. Böyle bir toplumsal modeli zora sokacak olanın kendi içerisinde eleştiriyi barındıran sanat eserinin olduğunu belirten Sancar, Başbakanın her konuşmasında beğendiği şiirleri okumasını buna örnek gösterdi. Sancar, “Başbakan eleştirinin kendisi olan sanatı değil kendisini öven, yücelten sanatçıyı sevmektedir” dedi.

Orhan Alkaya ise sansürün bir önlem alma mekanizması olduğunu kaydederken “Bizim faaliyetimizi önlemeye kalkıştıklarında ne yapabileceğimize bakarlar ve doz artırır ya da azaltırlar” dedi. Alkaya, “Sansür bizim potansiyel bir tehlike olarak görüldüğümüz yerde vardır, bu yüzden sansür varsa direniş de var. Ve bu direnişi büyütmek gerekir” diye konuştu. (Sakarya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

5 bin metal işçisi sokakta

SONRAKİ HABER

Belediyenin tababetle husumeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...