20 Nisan 2013 07:32

'Çekilme tarihini Kandil açıklayacak'

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın yazdığı mektubu Kandil'deki KCK yönetimine teslim eden BDP heyetinde yer alan BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, KCK yönetiminin bugün veya yarın bir açıklama yapmasını beklediklerini söyledi. Kandil'deki tüm yapıların tam bir birlik ve beraberlik içinde Öcalan'a bağlılığını gö

'Çekilme tarihini Kandil açıklayacak'
Paylaş
Ferhat Çelik

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Kürt sorununun çözümü ve Türkiye'nin demokratikleştirilmesi amacıyla başlattığı süreç kapsamında Öcalan ile görüşen 5'inci BDP heyetinde yer alan BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Kandil'de KCK yönetimi ile yaptıkları görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Öcalan'ın mektubunu KCK yönetimine teslim ettiklerini belirten Buldan, medyada yer alan ve PKK'nin 8-10 gün içinde geri çekilmeyi başlatacağına ilişkin haberlerin varsayımdan ibaret olduğunu ifade etti. Bugün veya yarın KCK yönetiminin bir açıklama yapacağını söyleyen Buldan, "Tarihi daha çok Kandil belirleyecek. Onun için bizim buradan şu gün veya bugün çekilme olacak diye tarih vermemiz çok doğru değil. Tamamen Kandil'in belirleyeceği, açıklamasını Kandil'in yapacağı bir süreçteyiz. Bugün veya yarın yapılacak açıklama ile tarih de açıklanacak. Dolayısıyla açıklamadan sonra her şey netleşir" dedi.

'TÜM YAPILAR ORTAK KARAR ALACAK'

Öcalan'ın yazdığı mektubun KCK yönetimi tarafından yapılan toplantılarda değerlendirildiğini dile getiren Buldan, "Mektubu onlar okudu, değerlendirdi. Biz onların bu toplantısına katılmadık. Ama tam bir birlik, beraberlik, bağlılık gözlemleyebildik. Kandil'in İmralı'ya ilişkin bir bağlılığı var. Hiçbir sıkıntının olmadığını söyleyebiliriz. Kandil'deki bütün yapıların ortak bir karar alarak sürece dahil olmaları konusunda bir netlik var" diye konuştu.

'KANDİL'İN ÖCALAN'A BİR MEKTUP YAZMASINI BEKLİYORUZ'

İmralı'ya bir kez daha gidip gitmeyecekleri konusunda henüz net bir durumun oluşmadığını ifade eden Buldan, bu yönde iletilmiş herhangi bir talep veya çağrının olmadığını söyledi. Kandil'in Öcalan'ın son yazdığı mektuba önümüzdeki günlerde bir cevap yazmasını tahmin ettiklerini söyleyen Buldan, "Ama o mektup yazılıp bize verilmiş değil. Belki bir 10-15 gün sonra olabilir; ancak şu anda bize iletilmiş bir çağrı, talep yok" diye belirtti. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Önemli ve zararlı Ermenilerin…’

SONRAKİ HABER

Diyanet çalışanlarından barış sürecine destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...