20 Nisan 2013 06:13

Barış için failler bulunsun!

AKİL İnsanlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi Heyeti, 28 Aralık 2011’de bombardımanda 34 evladını yitiren Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı (Roboskî) köyünü ziyaret etti. Çocuklarını kaybeden ailelerle bir araya gelen heyet üyeleri, gözyaşlarına boğuldu. Acılı anneler, Akil İnsanlar aracılığıyla Ba

Barış için failler bulunsun!
Paylaş
İsmail Avcı

Heyet, tam kadro Uludere’ye geçti. Başkan Yılmaz Ensaroğlu, Başkan Vekili Kezban Hatemi, Sekreter Mehmet Emin Ekmen, Üyeler; Murat Belge, Fazıl Hüsnü Erdem, Yılmaz Erdoğan, Etyen Mahçupyan, Lami Özgen ve Ahmet Faruk Ünsal, Gülyazı köyü camiinde ailelerle bir araya geldi. Duygulu anların yaşandığı buluşmada, bazı heyet üyeleri gözyaşlarına hakim olamadı. Kezban Hatemi, annelere sarılarak acılarını paylaşırken, yapılan Kürtçe konuşmaları, Sanatçı Yılmaz Erdoğan heyet üyelerine tercüme etti.

‘BİN KEZ BARIŞ İSTİYORUZ’

13 yaşındaki oğlu Erkan Encü’yü kaybeden anne Felek Encü, acılarının hâlâ taze olduğunu söyledi. Encü, “İnşallah barış olur. Biz çok umutluyuz. Yüreğimize artık su serpilsin. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gerçekten vicdan sahibidir, failleri bulsun. Hiçbir zaman umutsuz olmadık. Faillerin bulunmasını Başbakandan bekliyoruz. Biz sadece adalet istiyoruz. Artık acı taşıyacak gücümüz kalmadı. Hayallerimiz bombalarla birlikte yıkıldı” dedi.

Bombardımanda 16 yaşında hayata gözlerini yuman Vedat Encü’nün annesi Mercan Encü de, faillerin bir an önce bulunmasını istedi. Acılı anne, “Biz Türk-Kürt kardeşiz. Halkın birliğini istiyoruz. Bu barış sürecini en çok biz istiyoruz. Ama failleri de istiyoruz. Başbakan failleri bulsun” ifadelerini kullandı. Bombardımanda hayatını kaybeden 17 yaşındaki Yüksel Ürek’in annesi Medine Ürek ise barış çağrısı yaptı. Ürek, şöyle konuştu: “Biz bin kere barış istiyoruz. Bu kan dursun, huzur gelsin. Vicdanı olanlar, parça parça olan insanların faillerini bulsun. Bir insanı öldüren, bu ülkede yüz yıla yakın ceza alıyor. 34 insanı öldürenler şu ana kadar hiçbir ceza almadı.” (ŞırnakCİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Ömer Hayyam adındaki matematikçi

SONRAKİ HABER

Burhan Apaydın vefat etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...